Paleontoloog Melanie During vertelt over ontdekking: "Meteorietinslag gebeurde in lente"

Paleontoloog Melanie During vertelt over ontdekking: "Meteorietinslag gebeurde in lente"

Dinsdag 7 juni 2022 om 08:59

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van BEAU van maandag 6 juni. Je kunt ook de hele uitzending van BEAU terugkijken bij Gids.tv.

Paleontoloog <em>Melanie During</em> vertelt over ontdekking: &quot;Meteorietinslag gebeurde in lente&quot; Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van BEAU van maandag 6 juni. Je kunt ook de hele uitzending van BEAU terugkijken bij Gids.tv. Melanie During is paleontoloog en doet dus onderzoek naar dinosaurussen. Zij heeft een bijzonder onderzoek verricht, waarbij ze vissen onderzocht die stierven bij de meteorietinslag die 66 miljoen jaar geleden een einde maakte aan het leven van miljoenen dieren op aarde. Uit haar onderzoek blijkt dat de meteorietinslag in de lente gebeurde, wat grote gevolgen had. Op dat moment was het dus herfst op het zuidelijk halfrond en daar blijkt het leven zich twee keer zo snel te hebben hersteld. "Dat kan geen toeval zijn," aldus During. Bekijk het fragment uit BEAU hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van BEAU terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Paleontoloog Melanie During vertelt over ontdekking: "Meteorietinslag gebeurde in lente"

Melanie During is paleontoloog en doet dus onderzoek naar dinosaurussen. Zij heeft een bijzonder onderzoek verricht, waarbij ze vissen onderzocht die stierven bij de meteorietinslag die 66 miljoen jaar geleden een einde maakte aan het leven van miljoenen dieren op aarde. Uit haar onderzoek blijkt dat de meteorietinslag in de lente gebeurde, wat grote gevolgen had. Op dat moment was het dus herfst op het zuidelijk halfrond en daar blijkt het leven zich twee keer zo snel te hebben hersteld. "Dat kan geen toeval zijn," aldus During.

Bekijk het fragment uit BEAU hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van BEAU terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's