Recht in de ogen: ‘Herstelrecht van belang voor dader, slachtoffer en maatschappij’

Recht in de ogen: ‘Herstelrecht van belang voor dader, slachtoffer en maatschappij’

In het programma Recht in de ogen gaan onder leiding van Charles Groenhuijsen een slachtoffer en dader van een misdrijf het gesprek met elkaar aan. Herstelrecht is de tegenhanger van strafrecht, Groenhuijsen praat hierover met herstelconsulent Evert Kampert. Volgens hem is herstelrecht van groot belang voor de dader, het slachtoffer maar ook voor de maatschappij. “Uiteindelijk is het zo dat iedereen die hier binnen zit, uiteindelijk weer jouw buurman kan worden.”

Bekijk de beelden van Recht in de ogen hieronder.

Recht in de ogen is elke dinsdag om 21.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Recht in de ogen terugkijken op Gids.tv.

<em>Recht in de ogen</em>: ‘Herstelrecht van belang voor dader, slachtoffer en maatschappij’ In het programma Recht in de ogen gaan onder leiding van Charles Groenhuijsen een slachtoffer en dader van een misdrijf het gesprek met elkaar aan. Herstelrecht is de tegenhanger van strafrecht, Groenhuijsen praat hierover met herstelconsulent Evert Kampert. Volgens hem is herstelrecht van groot belang voor de dader, het slachtoffer maar ook voor de maatschappij. “Uiteindelijk is het zo dat iedereen die hier binnen zit, uiteindelijk weer jouw buurman kan worden.” Bekijk de beelden van Recht in de ogen hieronder. Recht in de ogen is elke dinsdag om 21.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Recht in de ogen terugkijken op Gids.tv. ZIEN: Delano G. zwijgt tijdens Peter R. de Vries-rechtzaak: "Ik wil niks zeggen" Bekijk deze video » Heftige beelden: Sander Dekker zwaargewond na val racefiets in Monster Bekijk deze video »

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV