Nederland op Film gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Nederland op Film gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Nederland op Film gemist? Bekijk hier de hele uitzending Het bijzondere geschiedenisprogramma Nederland op film is vanaf vanavond terug met een nieuw seizoen. Aan de hand van amateurbeelden krijgen we te zien hoe ons land door de jaren heen veranderde. VrouwenAls er iets spectaculair verandert tijdens het tijdperk van de amateurfilm, dan is het de plek die Nederlandse vrouwen innemen in het dagelijks leven. Op de vele uren amateurfilm die gewone Nederlanders maken, is dat glashelder terug te zien. Vrouwen die geboren worden in de beginjaren van de filmcamera mogen niet stemmen. Jaren zestigZe worden geacht te trouwen, kinderen te krijgen en zich aan het huishouden te wijden. Een broek aantrekken is uit den boze. Werken doen ze wel, als dienstmeid, juf of verpleegster. Pas diep in de jaren zestig komt er een kentering in dat beeld. Nederlandse vrouwen durven steeds meer ruimte voor zichzelf op te eisen. :[broadcast:videos](ids:"387361,378291" title:"Bekijk ook")
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier op NPO.

Het bijzondere geschiedenisprogramma Nederland op film is vanaf vanavond terug met een nieuw seizoen. Aan de hand van amateurbeelden krijgen we te zien hoe ons land door de jaren heen veranderde.

Vrouwen
Als er iets spectaculair verandert tijdens het tijdperk van de amateurfilm, dan is het de plek die Nederlandse vrouwen innemen in het dagelijks leven. Op de vele uren amateurfilm die gewone Nederlanders maken, is dat glashelder terug te zien. Vrouwen die geboren worden in de beginjaren van de filmcamera mogen niet stemmen.

Jaren zestig
Ze worden geacht te trouwen, kinderen te krijgen en zich aan het huishouden te wijden. Een broek aantrekken is uit den boze. Werken doen ze wel, als dienstmeid, juf of verpleegster. Pas diep in de jaren zestig komt er een kentering in dat beeld. Nederlandse vrouwen durven steeds meer ruimte voor zichzelf op te eisen.

:[broadcast:videos](ids:"387361,378291" title:"Bekijk ook")

Actuele video's

Meer actuele video's