Eens ging de zee hier tekeer: in 1916 stond het water onheilspellend hoog

Eens ging de zee hier tekeer: in 1916 stond het water onheilspellend hoog

In de docuserie Eens ging de zee hier tekeer duikt Huub Stapel in de geschiedenis van de Zuiderzee. Het is alweer negentig jaar geleden dat de afsluitdijk werd aangelegd en de Zuiderzee veranderde in het IJsselmeer. Het leek er een tijd op dat de afsluitdijk er niet eens zou komen, maar toen begon het enorm te regenen in 1916 en stond het water in de rivieren en de Zuiderzee onheilspellend hoog…

Bekijk de beelden van Eens ging de zee hier tekeer hieronder.

Eens ging de zee hier tekeer is elke zaterdag om 20.40 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Eens ging de zee hier tekeer terugkijken bij Gids.tv.

<em>Eens ging de zee hier tekeer</em>: in 1916 stond het water onheilspellend hoog In de docuserie Eens ging de zee hier tekeer duikt Huub Stapel in de geschiedenis van de Zuiderzee. Het is alweer negentig jaar geleden dat de afsluitdijk werd aangelegd en de Zuiderzee veranderde in het IJsselmeer. Het leek er een tijd op dat de afsluitdijk er niet eens zou komen, maar toen begon het enorm te regenen in 1916 en stond het water in de rivieren en de Zuiderzee onheilspellend hoog… Bekijk de beelden van Eens ging de zee hier tekeer hieronder. Eens ging de zee hier tekeer is elke zaterdag om 20.40 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Eens ging de zee hier tekeer terugkijken bij Gids.tv. Eens ging de zee hier tekeer: bekijk historische beelden van Schokland Bekijk deze video » Het Dorp gemist? Francis van Broekhuizen treedt op met Het Dorp Bekijk deze video »

Actuele video's

Meer actuele video's