Staatssecretaris Vijlbrief in Op1: 'Gaskraan in Groningen kan dit jaar nog open' (video)

Staatssecretaris Vijlbrief in Op1: 'Gaskraan in Groningen kan dit jaar nog open' (video)

Donderdag 16 juni 2022 om 23:35

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van donderdag 16 juni. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv.

Staatssecretaris Vijlbrief in <em>Op1</em>: 'Gaskraan in Groningen kan dit jaar nog open' (video) Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van donderdag 16 juni. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv. De provincie Groningen moet voorbereid worden op een heropening van het Groningse gasveld zodat we komende winter genoeg gas hebben. Dat is het advies van de Mijnraad aan het kabinet. 'In theorie kan de gaskraan in Groningen dit jaar nog open,' zei staatssecretaris Hans Vijlbrief in Op1. 'Als Duitsers overlijden in ziekenhuizen omdat het daar zo koud is dan wordt er aan ons gevraagd of we solidariteit kunnen leveren.' Vijlbrief benadrukt echter wel dat dit het allerlaatste scenario betreft. Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Staatssecretaris Vijlbrief in Op1: 'Gaskraan in Groningen kan dit jaar nog open' (video)

De provincie Groningen moet voorbereid worden op een heropening van het Groningse gasveld zodat we komende winter genoeg gas hebben. Dat is het advies van de Mijnraad aan het kabinet. 'In theorie kan de gaskraan in Groningen dit jaar nog open,' zei staatssecretaris Hans Vijlbrief in Op1. 'Als Duitsers overlijden in ziekenhuizen omdat het daar zo koud is dan wordt er aan ons gevraagd of we solidariteit kunnen leveren.' Vijlbrief benadrukt echter wel dat dit het allerlaatste scenario betreft.

Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's