The Ocean Cleanup van Boyan Slat heeft tegenslagen

The Ocean Cleanup van Boyan Slat heeft tegenslagen

The Ocean Cleanup van <em>Boyan Slat</em> heeft tegenslagen De Nederlandse jongen Boyan Slat werd een tijdje geleden uitgeroepen tot 'Champion of the World' vanwege zijn ambitie om de oceaan te ontdoen van de 'plastic soep', een enorme bedreiging voor het milieu. Zijn project ging voortvarend van start, maar in De Wereld Draait Door vertelt hij nu over de tegenslagen waarmee hij te maken krijgt. Plasticvanger werkt nietDe plasticvanger van Boyan Slat kon het plastic niet goed genoeg vasthouden, waardoor het weer terug in zee kwam. 'We hadden gehoopt dat de Ocean Cleanup een dag na de lancering al vol zou zitten met plastic, en dat leek eerst ook zo te zijn. Maar toen bleek dat het plastic er ook weer uitging.' Voor Slat was het bovendien lastig om dicht op het probleem te zitten: 'Ik word zeeziek, dus ik blijf liever aan de kant.' AfgebrokenVervolgens brak er ook nog een onderdeel van het apparaat - om het maar zo te noemen - af. Slat heeft iets meegenomen om te demonstreren hoe dat werkt: het is een soort gordijnrails die het scherm moet verbinden met een pijp... enfin, hierboven kunt u in de beelden zien hoe het bijzondere project nu precies in zijn werk gaat. De Wereld Draait Door is elke werkdag om 19.00 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van De Wereld Draait Door terugkijken bij Gids.tv. DWDD gemist? Special over snelheid in De TV Draait Door Bekijk deze video » Zangeres Giovanca vertelt over haar jarige idool Diana Ross Bekijk deze video »
TV :
The Ocean Cleanup van Boyan Slat heeft tegenslagen

De Nederlandse jongen Boyan Slat werd een tijdje geleden uitgeroepen tot 'Champion of the World' vanwege zijn ambitie om de oceaan te ontdoen van de 'plastic soep', een enorme bedreiging voor het milieu. Zijn project ging voortvarend van start, maar in De Wereld Draait Door vertelt hij nu over de tegenslagen waarmee hij te maken krijgt.

Plasticvanger werkt niet
De plasticvanger van Boyan Slat kon het plastic niet goed genoeg vasthouden, waardoor het weer terug in zee kwam. 'We hadden gehoopt dat de Ocean Cleanup een dag na de lancering al vol zou zitten met plastic, en dat leek eerst ook zo te zijn. Maar toen bleek dat het plastic er ook weer uitging.' Voor Slat was het bovendien lastig om dicht op het probleem te zitten: 'Ik word zeeziek, dus ik blijf liever aan de kant.'

Afgebroken
Vervolgens brak er ook nog een onderdeel van het apparaat - om het maar zo te noemen - af. Slat heeft iets meegenomen om te demonstreren hoe dat werkt: het is een soort gordijnrails die het scherm moet verbinden met een pijp... enfin, hierboven kunt u in de beelden zien hoe het bijzondere project nu precies in zijn werk gaat.

De Wereld Draait Door is elke werkdag om 19.00 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van De Wereld Draait Door terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op The Ocean Cleanup van Boyan Slat heeft tegenslagen of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier