Medialogica gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Medialogica gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Medialogica: het verraad van Anne Frank

Medialogica gemist? Bekijk hier de hele uitzending Het was dit voorjaar wereldwijd groot nieuws: een speciaal onderzoeksteam zou achterhaald hebben wie Anne Frank en haar familie heeft verraden. Medialogica houdt in deze aflevering de enorme mediastorm tegen het licht. NotarisMedialogica reconstrueert de opkomst en de ondergang van het omstreden boek Het verraad van Anne Frank. Begin 2022 wijst een Nederlandse coldcaseteam in dit inmiddels beruchte boek de Joodse notaris Arnold van den Bergh aan als de verrader van Anne Frank en haar familie, waarna Anne uiteindelijk in vernietigingskamp Bergen-Belsen sterft. KritiekDe ontdekking is wereldnieuws en het team krijgt bij belangrijke media alle ruimte voor hun onthulling. Maar die media blijken verregaande afspraken te hebben met de uitgever van het boek. Na een storm van kritiek door historici op de beschuldiging, wordt het boek in maart door de Nederlandse uitgever uit de handel gehaald. Bekijk ook Frits Barend in Talkshow M fel over Anne Frank-boek: 'Eén grote leugen' (video) Bekijk deze video » Op1 gemist? Uitgever biedt excuses aan voor boek over verraad Anne Frank Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Het was dit voorjaar wereldwijd groot nieuws: een speciaal onderzoeksteam zou achterhaald hebben wie Anne Frank en haar familie heeft verraden. Medialogica houdt in deze aflevering de enorme mediastorm tegen het licht.

Notaris
Medialogica reconstrueert de opkomst en de ondergang van het omstreden boek Het verraad van Anne Frank. Begin 2022 wijst een Nederlandse coldcaseteam in dit inmiddels beruchte boek de Joodse notaris Arnold van den Bergh aan als de verrader van Anne Frank en haar familie, waarna Anne uiteindelijk in vernietigingskamp Bergen-Belsen sterft.

Kritiek
De ontdekking is wereldnieuws en het team krijgt bij belangrijke media alle ruimte voor hun onthulling. Maar die media blijken verregaande afspraken te hebben met de uitgever van het boek. Na een storm van kritiek door historici op de beschuldiging, wordt het boek in maart door de Nederlandse uitgever uit de handel gehaald.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Medialogica

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Medialogica gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV