Zien: 27 jaar na Srebrenica-drama biedt kabinet Dutchbat-veteranen excuses aan

Zien: 27 jaar na Srebrenica-drama biedt kabinet Dutchbat-veteranen excuses aan

Het kabinet heeft op de militaire kazerne in Schaarsbergen, bij monde van premier Rutte en Defensieminister Ollongren, excuses aangeboden aan de veteranen van Dutchbat III voor de handelwijze van het kabinet rond het drama in Srebrenica in 1995.

Tekst gaat verder onder de video.

Zien: 27 jaar na <em>Srebrenica-drama</em> biedt kabinet <em>Dutchbat-veteranen</em> excuses aan Het kabinet heeft op de militaire kazerne in Schaarsbergen, bij monde van premier Rutte en Defensieminister Ollongren, excuses aangeboden aan de veteranen van Dutchbat III voor de handelwijze van het kabinet rond het drama in Srebrenica in 1995. Tekst gaat verder onder de video. Dutchbat veteranenPremier Mark Rutte uitte zijn 'respect voor de manier waarop Dutchbat III onder moeilijke omstandigheden steeds heeft geprobeerd het goede te doen.' De 325 aanwezige Dutchbatters hebben van Ollongren het Ereteken voor Verdienste in brons gekregen. De regering wil daarmee steun aan en verbondenheid met de veteranen van Dutchbat III uitdrukken, aldus de minister. Bekijk het fragment van WNL op Zondag hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van WNL op Zondag terugkijken bij Gids.tv. Bekijk ook Liesbeth Beukeboom in Op1: 'Voor sommige Dutchbatters komt eerherstel te laat' Bekijk deze video »
Nieuws :
Zien: 27 jaar na Srebrenica-drama biedt kabinet Dutchbat-veteranen excuses aan

Dutchbat veteranen
Premier Mark Rutte uitte zijn 'respect voor de manier waarop Dutchbat III onder moeilijke omstandigheden steeds heeft geprobeerd het goede te doen.' De 325 aanwezige Dutchbatters hebben van Ollongren het Ereteken voor Verdienste in brons gekregen. De regering wil daarmee steun aan en verbondenheid met de veteranen van Dutchbat III uitdrukken, aldus de minister.

Bekijk het fragment van WNL op Zondag hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van WNL op Zondag terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's