Samenvatting kwalificatie GP van Canada 2022

Samenvatting kwalificatie GP van Canada 2022

Samenvatting <em>kwalificatie GP van Canada</em> 2022 Werkt de video hierboven niet? Kijk dan de samenvatting via YouTube. Hierboven zie je de samenvatting van de kwalificatie van de GP van Canada, die zaterdag 18 juni 2022 wordt gereden. Max Verstappen reed goede vrije trainingen, maar liet de laatste natte vrije training nagenoeg aan zich voorbij gaan. In de spectaculaire Kwalificatie Klokte Max de snelste tijd. Q1Q1 verliep eigenlijk als verwacht. De extreem natte baan zorgde niet voor het nodige spektakel. Max Verstappen klokte de snelste tijd. Fernando Alonso was eigenlijk de grote verassing met een tweede tijd. De eerste uitvallers waren Tsunoda, Latifi, Stroll, Vettel en Gasly. Q2Q2 verliep veel chaotischer. Direct aan het begin van de sessie belandden Albon en Perez in de muur. Uiteindelijk leverde de crash van Perez een rode vlag op omdat hij niet uit de muur kwam. vanwege een motorwissel zal Charles Leclerc sowieso achteraan starten en daarom ging Leclerc niet meer naar buiten. Verstappen was wederom het snelst en Alonso klokte weer een tweede tijd. Q3In een spectaculaire Q3 klokte Max de snelste tijd en Fernando Alonso de tweede tijd. PoleDe pole is voor de tweede keer dit seizoen voor Verstappen. Uitslag kwalificatie GP Canada Max Verstappen Fernando Alonso Carlos Sainz Lewis Hamilton Kevin Magnussen Mick Schumacher Esteban Ocon George Russel Daniel Ricciardo Zhōu Guànyǔ Valtteri Bottas Alexander Albon Sergio Perez Lando Norris Charles Leclerc Pierre Gasly Sebastian Vettel Lance Stroll Nicholas Latifi Yuki Tsunoda
Formule 1 :
Samenvatting kwalificatie GP van Canada 2022

Werkt de video hierboven niet? Kijk dan de samenvatting via YouTube.

Hierboven zie je de samenvatting van de kwalificatie van de GP van Canada, die zaterdag 18 juni 2022 wordt gereden. Max Verstappen reed goede vrije trainingen, maar liet de laatste natte vrije training nagenoeg aan zich voorbij gaan. In de spectaculaire Kwalificatie Klokte Max de snelste tijd.

Q1
Q1 verliep eigenlijk als verwacht. De extreem natte baan zorgde niet voor het nodige spektakel. Max Verstappen klokte de snelste tijd. Fernando Alonso was eigenlijk de grote verassing met een tweede tijd.

De eerste uitvallers waren Tsunoda, Latifi, Stroll, Vettel en Gasly.

Q2
Q2 verliep veel chaotischer. Direct aan het begin van de sessie belandden Albon en Perez in de muur. Uiteindelijk leverde de crash van Perez een rode vlag op omdat hij niet uit de muur kwam. vanwege een motorwissel zal Charles Leclerc sowieso achteraan starten en daarom ging Leclerc niet meer naar buiten. Verstappen was wederom het snelst en Alonso klokte weer een tweede tijd.

Q3
In een spectaculaire Q3 klokte Max de snelste tijd en Fernando Alonso de tweede tijd.

Pole
De pole is voor de tweede keer dit seizoen voor Verstappen.

Uitslag kwalificatie GP Canada

  1. Max Verstappen
  2. Fernando Alonso
  3. Carlos Sainz
  4. Lewis Hamilton
  5. Kevin Magnussen
  6. Mick Schumacher
  7. Esteban Ocon
  8. George Russel
  9. Daniel Ricciardo
  10. Zhōu Guànyǔ
  11. Valtteri Bottas
  12. Alexander Albon
  13. Sergio Perez
  14. Lando Norris
  15. Charles Leclerc
  16. Pierre Gasly
  17. Sebastian Vettel
  18. Lance Stroll
  19. Nicholas Latifi
  20. Yuki Tsunoda

Actuele video's

Meer actuele video's