Iva Bicanic in Humberto: 'Te weinig aandacht voor mannelijke slachtoffers seksueel geweld'

Iva Bicanic in Humberto: 'Te weinig aandacht voor mannelijke slachtoffers seksueel geweld'

Maandag 20 juni 2022 om 00:12

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Humberto van zondag 19 juni. Je kunt ook de hele uitzending van Humberto terugkijken bij Gids.tv.

Iva Bicanic in <em>Humberto</em>: 'Te weinig aandacht voor mannelijke slachtoffers seksueel geweld' Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Humberto van zondag 19 juni. Je kunt ook de hele uitzending van Humberto terugkijken bij Gids.tv. Uit de laatste cijfers van de monitor Seksuele Gezondheid in Nederland (2017) blijkt dat ongeveer 53 procent van de vrouwen en 19 procent van de mannen seksueel geweld wel eens heeft meegemaakt. Directeur van het Landelijk Centrum Seksueel Geweld Iva Bicanic vertelde in Humberto dat het belangrijk is dat ook mannelijke slachtoffers van seksueel geweld zich gehoord voelen. 'Het is nog niet eerder een onderwerp geweest in een talkshow, (...) en ook vandaag zitten er mensen thuis te kijken die denken: dit verhaal gaat over mij.' Bekijk het fragment hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Humberto terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Iva Bicanic in Humberto: 'Te weinig aandacht voor mannelijke slachtoffers seksueel geweld'

Uit de laatste cijfers van de monitor Seksuele Gezondheid in Nederland (2017) blijkt dat ongeveer 53 procent van de vrouwen en 19 procent van de mannen seksueel geweld wel eens heeft meegemaakt. Directeur van het Landelijk Centrum Seksueel Geweld Iva Bicanic vertelde in Humberto dat het belangrijk is dat ook mannelijke slachtoffers van seksueel geweld zich gehoord voelen. 'Het is nog niet eerder een onderwerp geweest in een talkshow, (...) en ook vandaag zitten er mensen thuis te kijken die denken: dit verhaal gaat over mij.' Bekijk het fragment hierboven.

Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Humberto terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's