De kleuren van Caspers aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

De kleuren van Caspers aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Nieuw: De kleuren van Caspers

De kleuren van Caspers aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending Wat hebben geplette luizen met de kleur rood te maken en hoe veranderde blauw van de minst geliefde in de meest geliefde kleur? Kunstenaar en kunsthistoricus Charlotte Caspers maakt in het nieuwe programma De kleuren van Caspers een reis door de vele facetten van de kleuren rood, blauw, zwart, geel, wit en goud. VerhalenEen blauwe lucht, een rode tomaat, een gele zonnebloem; de wereld om ons heen is vol kleur. Zelf voegen we ook graag kleur toe, maar waar komen onze kleuren eigenlijk vandaan? Charlotte Caspers is gefascineerd door kleuren, de verhalen erachter en de grondstoffen. Ze observeert en vertelt, droomt en mijmert over de symboliek en de emoties, die bij verschillende kleuren horen. BetekenisWaarom is zwart de kleur van de metal-muziek, associëren we rood met socialisme en was geel vroeger de kleur van prostituees? Politiek, handel, religies, kunst en samenlevingen gaven en geven allemaal betekenis aan kleur. Caspers toont hoe je uit de ruwe grondstoffen verf maakt. Samen met experts doorgrondt ze ook het ontstaansproces van de kleuren. Bekijk ook Alle kleuren kaas in Keuringsdienst van Waarde: Wordt kaas geverfd? (video) Bekijk deze video » NOS Jeugdjournaal interviewt K3-dames: "Haren worden gekleurd" (video) Bekijk deze video »
Uitzending :
De kleuren van Caspers aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Wat hebben geplette luizen met de kleur rood te maken en hoe veranderde blauw van de minst geliefde in de meest geliefde kleur? Kunstenaar en kunsthistoricus Charlotte Caspers maakt in het nieuwe programma De kleuren van Caspers een reis door de vele facetten van de kleuren rood, blauw, zwart, geel, wit en goud.

Verhalen
Een blauwe lucht, een rode tomaat, een gele zonnebloem; de wereld om ons heen is vol kleur. Zelf voegen we ook graag kleur toe, maar waar komen onze kleuren eigenlijk vandaan? Charlotte Caspers is gefascineerd door kleuren, de verhalen erachter en de grondstoffen. Ze observeert en vertelt, droomt en mijmert over de symboliek en de emoties, die bij verschillende kleuren horen.

Betekenis
Waarom is zwart de kleur van de metal-muziek, associëren we rood met socialisme en was geel vroeger de kleur van prostituees? Politiek, handel, religies, kunst en samenlevingen gaven en geven allemaal betekenis aan kleur. Caspers toont hoe je uit de ruwe grondstoffen verf maakt. Samen met experts doorgrondt ze ook het ontstaansproces van de kleuren.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op De kleuren van Caspers aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV