Grensland aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Grensland aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Start: Grensland

Grensland aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending Hoe lang is de arm van Poetin? In het reisprogramma Grensland reist Jelle Brandt Corstius in acht afleveringen door Rusland en zijn grenslanden Moldavië, Letland, Wit-Rusland, Kazachstan en het onrustige Oekraïne. Een serie over propaganda en eigen identiteit. ActueelDe serie was in 2015 voor het eerst te zien op televisie, maar is zeven jaar later misschien wel actueler dan ooit vanwege de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Ook de omliggende staten maken zich steeds meer zorgen over de macht van Vladimir Poetin. Jelle Brandt Corstius begint zijn reis in het gebied Transnistrië, dat zich in de jaren negentig na een bloedige oorlog heeft vrijgevochten van Moldavië. Armste landNu wil Transnistrië niets liever dan aansluiting vinden bij Rusland. Moldavië is het armste land van Europa. Geen wonder dat alle jongeren het land uitvluchten, op zoek naar werk. De Moldaviërs die overblijven moeten het zien te rooien met het geld dat zij uit het buitenland krijgen. Ook hier is de druk van Rusland enorm, en de afhankelijkheid ook: het meeste gas is afkomstig uit Rusland. Bekijk ook Op1 gemist? Oekraïense staatssecretaris Emine Dzhaparova vreest voor oorlog in Europa Bekijk deze video » Oud-commandant Mart de Kruif over moreel Russische leger: "Verhalen over muiterij" Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Hoe lang is de arm van Poetin? In het reisprogramma Grensland reist Jelle Brandt Corstius in acht afleveringen door Rusland en zijn grenslanden Moldavië, Letland, Wit-Rusland, Kazachstan en het onrustige Oekraïne. Een serie over propaganda en eigen identiteit.

Actueel
De serie was in 2015 voor het eerst te zien op televisie, maar is zeven jaar later misschien wel actueler dan ooit vanwege de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Ook de omliggende staten maken zich steeds meer zorgen over de macht van Vladimir Poetin. Jelle Brandt Corstius begint zijn reis in het gebied Transnistrië, dat zich in de jaren negentig na een bloedige oorlog heeft vrijgevochten van Moldavië.

Armste land
Nu wil Transnistrië niets liever dan aansluiting vinden bij Rusland. Moldavië is het armste land van Europa. Geen wonder dat alle jongeren het land uitvluchten, op zoek naar werk. De Moldaviërs die overblijven moeten het zien te rooien met het geld dat zij uit het buitenland krijgen. Ook hier is de druk van Rusland enorm, en de afhankelijkheid ook: het meeste gas is afkomstig uit Rusland.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Grensland aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV