Het Uur van de Wolf: Twee mannen gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Het Uur van de Wolf: Twee mannen gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Docu: Twee mannen

Het Uur van de Wolf: Twee mannen gemist? Bekijk hier de hele uitzending De Vlaamse theaterregisseur Ivo van Hove is een wereldster. De documentaire Twee mannen volgt Van Hove en zijn partner en scenograaf Jan Versweyveld tijdens het maken van de spektakelvoorstelling Age of Rage en zoomt in op hun professionele en persoonlijke relatie. LiefdesrelatieAls Ivo en Jan elkaar begin jaren tachtig in Antwerpen ontmoeten, is dat het begin van een intense, stormachtige liefdesrelatie, die pas toekomst krijgt als ze besluiten samen theater te gaan maken. Inmiddels delen de twee mannen ruim veertig jaar leven en werk en is er in hun theater een symbiose ontstaan waarbij ze soms niet meer weten welk idee van wie afkomstig is. SlopendWe volgen ze nu bij het slopende productieproces van Age of Rage. Vuur, moord, dans, muziek en heel veel bloed: geen middel wordt geschuwd in deze ambitieuze ruim 3,5 uur durende voorstelling, waarin alles wat zij de afgelopen veertig jaar hebben uitgevonden bij elkaar moet komen. Na samenwerkingen met onder anderen David Bowie en Isabelle Huppert is dit de kroon op hun werk. Bekijk ook DWDD: Corona dwarsboomt de grootse plannen van regisseur Ivo van Hove Bekijk deze video » Talkshow M gemist? Theaterregisseur Ivo van Hove over de kunstsector in New York Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

De Vlaamse theaterregisseur Ivo van Hove is een wereldster. De documentaire Twee mannen volgt Van Hove en zijn partner en scenograaf Jan Versweyveld tijdens het maken van de spektakelvoorstelling Age of Rage en zoomt in op hun professionele en persoonlijke relatie.

Liefdesrelatie
Als Ivo en Jan elkaar begin jaren tachtig in Antwerpen ontmoeten, is dat het begin van een intense, stormachtige liefdesrelatie, die pas toekomst krijgt als ze besluiten samen theater te gaan maken. Inmiddels delen de twee mannen ruim veertig jaar leven en werk en is er in hun theater een symbiose ontstaan waarbij ze soms niet meer weten welk idee van wie afkomstig is.

Slopend
We volgen ze nu bij het slopende productieproces van Age of Rage. Vuur, moord, dans, muziek en heel veel bloed: geen middel wordt geschuwd in deze ambitieuze ruim 3,5 uur durende voorstelling, waarin alles wat zij de afgelopen veertig jaar hebben uitgevonden bij elkaar moet komen. Na samenwerkingen met onder anderen David Bowie en Isabelle Huppert is dit de kroon op hun werk.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Het Uur van de Wolf: Twee mannen gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV