Michiel Vos over de hoorzitting tegen Donald Trump: "Weet niet of er strafzaak komt"

Michiel Vos over de hoorzitting tegen Donald Trump: "Weet niet of er strafzaak komt"

Woensdag 22 juni 2022 om 08:51

De Verenigde Staten zijn opnieuw in de ban van een politieke hoorzitting. Ditmaal proberen hoge lieden van zowel de Democratische als de Republikeinse partij in kaart te brengen wat er precies gebeurde op 6 januari 2021, toen een woedende meute Trump-aanhangers het Capitool bestormde. Michiel Vos vraagt zich af of er een strafzaak tegen Donald Trump komt.

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Humberto van dinsdag 21 juni. Je kunt ook de hele uitzending van Humberto terugkijken bij Gids.tv.

<em>Michiel Vos</em> over de hoorzitting tegen <em>Donald Trump</em>: &quot;Weet niet of er strafzaak komt&quot; De Verenigde Staten zijn opnieuw in de ban van een politieke hoorzitting. Ditmaal proberen hoge lieden van zowel de Democratische als de Republikeinse partij in kaart te brengen wat er precies gebeurde op 6 januari 2021, toen een woedende meute Trump-aanhangers het Capitool bestormde. Michiel Vos vraagt zich af of er een strafzaak tegen Donald Trump komt. Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Humberto van dinsdag 21 juni. Je kunt ook de hele uitzending van Humberto terugkijken bij Gids.tv. Waarheden en feitenVolgens Vos laten de gebeurtenissen van anderhalf jaar geleden zien hoe broos de Amerikaanse democratie is. Ze zijn zelfs langs de "democratische afgrond" gescheerd, want wat als Mike Pence de eis van Trump - het ongeldig verklaren van de verkiezingen - wel had ingewilligd? Carola Schouten vindt het bijzonder dat mensen ook na de hoorzitting nog altijd niet van hun stuk te brengen zijn. Vos antwoordt gevat: "Dat komt omdat jullie in dit land nog aan de waarheid doen, en aan feiten, maar daar zijn we in Amerika aan voorbij." Bekijk het fragment uit Humberto hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Humberto terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Michiel Vos over de hoorzitting tegen Donald Trump: "Weet niet of er strafzaak komt"

Waarheden en feiten
Volgens Vos laten de gebeurtenissen van anderhalf jaar geleden zien hoe broos de Amerikaanse democratie is. Ze zijn zelfs langs de "democratische afgrond" gescheerd, want wat als Mike Pence de eis van Trump - het ongeldig verklaren van de verkiezingen - wel had ingewilligd? Carola Schouten vindt het bijzonder dat mensen ook na de hoorzitting nog altijd niet van hun stuk te brengen zijn. Vos antwoordt gevat: "Dat komt omdat jullie in dit land nog aan de waarheid doen, en aan feiten, maar daar zijn we in Amerika aan voorbij."

Bekijk het fragment uit Humberto hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Humberto terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's