Bijzondere beelden: Waterplas op Texel is plotseling knalroze verkleurd

Bijzondere beelden: Waterplas op Texel is plotseling knalroze verkleurd

Het water in een waterplas in het natuurgebied Wagejot op Texel is uit het niets knalroze verkleurd. Volgens boswachter Eckard Boot komt dit door hoge temperaturen in combinatie met droogte, waar Texel al vrij lang mee te maken heeft. Een flinke regenbui zal volgens hem een einde maken aan het bijzondere natuurverschijnsel.

Tekst gaat verder onder de video.

Bijzondere beelden: <em>Waterplas</em> op <em>Texel</em> is plotseling <em>knalroze</em> verkleurd Het water in een waterplas in het natuurgebied Wagejot op Texel is uit het niets knalroze verkleurd. Volgens boswachter Eckard Boot komt dit door hoge temperaturen in combinatie met droogte, waar Texel al vrij lang mee te maken heeft. Een flinke regenbui zal volgens hem een einde maken aan het bijzondere natuurverschijnsel. Tekst gaat verder onder de video. WaterplasHet is niet de eerste keer dat het water in de plas verkleurd is, in 2017 was de plas in het afgesloten natuurgebied voor het eerst roze. Het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) heeft toen uitgezocht dat bloei van de alg Oxyrrhis marina voor de verkleuring had gezorgd. Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv. Bekijk ook RTL Nieuws: gemiddeld meer regen én vaker droogte, hoe kan dat? (video) Bekijk deze video » EenVandaag gemist? Bierbrouwer helpt boeren droogte te bestrijden met restwater Bekijk deze video »
Nieuws :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier bij KIJK.

Waterplas
Het is niet de eerste keer dat het water in de plas verkleurd is, in 2017 was de plas in het afgesloten natuurgebied voor het eerst roze. Het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) heeft toen uitgezocht dat bloei van de alg Oxyrrhis marina voor de verkleuring had gezorgd.

Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Bijzondere beelden: Waterplas op Texel is plotseling knalroze verkleurd of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV