Sami Yusuf op het Holland Festival 2022 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Sami Yusuf op het Holland Festival 2022 gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Special: Sami Yusuf op het Holland Festival 2022

Sami Yusuf op het Holland Festival 2022 gemist? Bekijk hier de hele uitzending NPO 2 zendt vanavond een concertregistratie van het stuk When Paths Meet. Hiermee trad Sami Yusuf, de Britse zanger, componist, producent en singer-songwriter van Azerbeidzjaans-Iraanse afkomst, op 6 juni op tijdens het Holland Festival van 2022. IslamYusuf boekt over de hele wereld grote successen met zijn muziek. Hij zingt in maar liefst zes verschillende talen en vertelt in zijn teksten veel over de islam en het 'moslim-zijn'. Voor zijn optreden tijdens het Holland Festival ging hij bijzondere samenwerkingen aan met Nederlandse muziekgezelschappen. KamerkoorZo werkte hij samen met kamerkoor Cappella Amsterdam en het Amsterdams Andalusisch Orkest. Yusuf verweeft hun tradities, de westerse klassieke koorzang en Arabo-Andalusische muziek, in een gezamenlijke viering van muziek die culturele grenzen ontstijgt. Bekijk ook Jinek gemist? Bekijk het emotionele eerbetoon van Waylon aan Henny Vrienten Bekijk deze video » Zien: Elton John zingt tijdens Platinum Party at the Palace (video) Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

NPO 2 zendt vanavond een concertregistratie van het stuk When Paths Meet. Hiermee trad Sami Yusuf, de Britse zanger, componist, producent en singer-songwriter van Azerbeidzjaans-Iraanse afkomst, op 6 juni op tijdens het Holland Festival van 2022.

Islam
Yusuf boekt over de hele wereld grote successen met zijn muziek. Hij zingt in maar liefst zes verschillende talen en vertelt in zijn teksten veel over de islam en het 'moslim-zijn'. Voor zijn optreden tijdens het Holland Festival ging hij bijzondere samenwerkingen aan met Nederlandse muziekgezelschappen.

Kamerkoor
Zo werkte hij samen met kamerkoor Cappella Amsterdam en het Amsterdams Andalusisch Orkest. Yusuf verweeft hun tradities, de westerse klassieke koorzang en Arabo-Andalusische muziek, in een gezamenlijke viering van muziek die culturele grenzen ontstijgt.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Sami Yusuf op het Holland Festival 2022 gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV