Medialogica gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Medialogica gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Medialogica: politiegeweld in beeld

Medialogica gemist? Bekijk hier de hele uitzending Het programma Medialogica doet onderzoek naar de verslaggeving rond belangrijke nieuwsgebeurtenissen. Hoe worden deze vertaald door de media en wat is de impact hiervan op het grote publiek? In deze aflevering gaat het over politiegeweld. CoronaprotestenWe gaan terug in onze recente geschiedenis om de beeldenstrijd rond het politiegeweld tijdens de coronaprotesten te onderzoeken. Bij demonstraties wordt iedere politieklap of aanhouding tegenwoordig met mobieltjes gefilmd en online gedeeld. Met als gevolg een stortvloed aan negatieve reacties. OneerlijkDe politie klaagt dat de video's een oneerlijk beeld schetsen. Ze zouden op sociale media uit de context worden gehaald. De betogers zien in de beelden juist het bewijs van buitensporig politiegeweld. Wat betekent deze beeldenstroom voor het imago van de politie? En met welk doel worden de beelden online verspreid? Bekijk ook Heftige beelden: rellen in Rotterdam schokken bewoners, extreem geweld tegen politie Bekijk deze video » Zien: DENK-leider Farid Azarkan krijgt harde duw van politie bij flyeractie Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Het programma Medialogica doet onderzoek naar de verslaggeving rond belangrijke nieuwsgebeurtenissen. Hoe worden deze vertaald door de media en wat is de impact hiervan op het grote publiek? In deze aflevering gaat het over politiegeweld.

Coronaprotesten
We gaan terug in onze recente geschiedenis om de beeldenstrijd rond het politiegeweld tijdens de coronaprotesten te onderzoeken. Bij demonstraties wordt iedere politieklap of aanhouding tegenwoordig met mobieltjes gefilmd en online gedeeld. Met als gevolg een stortvloed aan negatieve reacties.

Oneerlijk
De politie klaagt dat de video's een oneerlijk beeld schetsen. Ze zouden op sociale media uit de context worden gehaald. De betogers zien in de beelden juist het bewijs van buitensporig politiegeweld. Wat betekent deze beeldenstroom voor het imago van de politie? En met welk doel worden de beelden online verspreid?

Bekijk hier alle video's en artikelen van Medialogica

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Medialogica gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV