Medialogica gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Medialogica gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Medialogica gemist? Bekijk hier de hele uitzending Het programma Medialogica doet onderzoek naar de verslaggeving rond belangrijke nieuwsgebeurtenissen. Hoe worden deze vertaald door de media en wat is de impact hiervan op het grote publiek? In deze aflevering gaat het over politiegeweld. CoronaprotestenWe gaan terug in onze recente geschiedenis om de beeldenstrijd rond het politiegeweld tijdens de coronaprotesten te onderzoeken. Bij demonstraties wordt iedere politieklap of aanhouding tegenwoordig met mobieltjes gefilmd en online gedeeld. Met als gevolg een stortvloed aan negatieve reacties. OneerlijkDe politie klaagt dat de video's een oneerlijk beeld schetsen. Ze zouden op sociale media uit de context worden gehaald. De betogers zien in de beelden juist het bewijs van buitensporig politiegeweld. Wat betekent deze beeldenstroom voor het imago van de politie? En met welk doel worden de beelden online verspreid? :[broadcast:videos](ids:"431014,394104" title:"Bekijk ook")
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier op NPO.

Het programma Medialogica doet onderzoek naar de verslaggeving rond belangrijke nieuwsgebeurtenissen. Hoe worden deze vertaald door de media en wat is de impact hiervan op het grote publiek? In deze aflevering gaat het over politiegeweld.

Coronaprotesten
We gaan terug in onze recente geschiedenis om de beeldenstrijd rond het politiegeweld tijdens de coronaprotesten te onderzoeken. Bij demonstraties wordt iedere politieklap of aanhouding tegenwoordig met mobieltjes gefilmd en online gedeeld. Met als gevolg een stortvloed aan negatieve reacties.

Oneerlijk
De politie klaagt dat de video's een oneerlijk beeld schetsen. Ze zouden op sociale media uit de context worden gehaald. De betogers zien in de beelden juist het bewijs van buitensporig politiegeweld. Wat betekent deze beeldenstroom voor het imago van de politie? En met welk doel worden de beelden online verspreid?

:[broadcast:videos](ids:"431014,394104" title:"Bekijk ook")

Actuele video's

Meer actuele video's