Bezorgd gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Bezorgd gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Nieuw: Bezorgd

Bezorgd gemist? Bekijk hier de hele uitzending Tegenwoordig kunnen we alles laten bezorgen, zodat je nergens de deur nog voor uit hoeft. Bezorgdiensten zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De zesdelige serie Bezorgd geeft de mensen achter onze bestelling een gezicht. Wie zijn deze mensen en onder welke omstandigheden werken ze? Alle fragmenten uit deze uitzending Bezorgd laat mensen achter bestelling zien: ‘Je hebt 10 seconden per product’ Bekijk deze video » 10 euroVóór middernacht besteld is morgen in huis. Dit is de nieuwe bezorgeconomie, ingezet door de opmars van digitaal winkelen en nieuwe technologie. Grote platforms en bedrijven beleven gouden tijden, maar de mensen die het zware werk doen, komen er vaak maar bekaaid vanaf. Joy wordt als pakketbezorger per pakket betaald, wat neerkomt op nog geen 10 euro per uur. Tijd voor pauze is er niet. MaaltijdbezorgerBram heeft drie banen in de bezorgindustrie om de eindjes financieel aan elkaar te knopen. Hij bezorgt de krant, de post én hij runt sinds anderhalf jaar samen met zijn moeder een pakketpunt aan huis, een relatief nieuw fenomeen. De Duitse Matthias is maaltijdbezorger en hij probeert medestanders te vinden om de werkomstandigheden van bezorgers te verbeteren. Bekijk ook Pakketbezorger in Op1 over werkdruk: "Het werk sloopt je van binnen en buiten" Bekijk deze video » Video: overlijden van pakketbezorger Hoogvliet ontstemt en beangstigt buurt Bekijk deze video »
Uitzending :
Bezorgd gemist? Bekijk hier de hele uitzending
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Tegenwoordig kunnen we alles laten bezorgen, zodat je nergens de deur nog voor uit hoeft. Bezorgdiensten zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De zesdelige serie Bezorgd geeft de mensen achter onze bestelling een gezicht. Wie zijn deze mensen en onder welke omstandigheden werken ze?

10 euro
Vóór middernacht besteld is morgen in huis. Dit is de nieuwe bezorgeconomie, ingezet door de opmars van digitaal winkelen en nieuwe technologie. Grote platforms en bedrijven beleven gouden tijden, maar de mensen die het zware werk doen, komen er vaak maar bekaaid vanaf. Joy wordt als pakketbezorger per pakket betaald, wat neerkomt op nog geen 10 euro per uur. Tijd voor pauze is er niet.

Maaltijdbezorger
Bram heeft drie banen in de bezorgindustrie om de eindjes financieel aan elkaar te knopen. Hij bezorgt de krant, de post én hij runt sinds anderhalf jaar samen met zijn moeder een pakketpunt aan huis, een relatief nieuw fenomeen. De Duitse Matthias is maaltijdbezorger en hij probeert medestanders te vinden om de werkomstandigheden van bezorgers te verbeteren.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Bezorgd gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV