Tijs van den Brink in Op1: "Wat als Giovanca in elkaar wordt geslagen omdat ze zwart is?"

Tijs van den Brink in Op1: "Wat als Giovanca in elkaar wordt geslagen omdat ze zwart is?"

Woensdag 29 juni 2022 om 08:49

Corinne Ellemeet (GroenLinks) en Gert-Jan Segers (ChristenUnie) zaten dinsdag aan tafel bij Op1 om te praten over hun wetsvoorstel om hate crimes harder aan te pakken. Het was voor Tijs van den Brink reden om te fantaseren over een bepaalde situatie: "Als Giovanca in elkaar wordt geslagen omdat ze zwart is, en ik word zomaar in elkaar geslagen, dan kunnen de daders in haar geval een strengere straf krijgen?"

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van dinsdag 28 juni. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

<em>Tijs van den Brink</em> in Op1: &quot;Wat als <em>Giovanca</em> in elkaar wordt geslagen omdat ze zwart is?&quot; Corinne Ellemeet (GroenLinks) en Gert-Jan Segers (ChristenUnie) zaten dinsdag aan tafel bij Op1 om te praten over hun wetsvoorstel om hate crimes harder aan te pakken. Het was voor Tijs van den Brink reden om te fantaseren over een bepaalde situatie: "Als Giovanca in elkaar wordt geslagen omdat ze zwart is, en ik word zomaar in elkaar geslagen, dan kunnen de daders in haar geval een strengere straf krijgen?" Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van dinsdag 28 juni. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken bij Gids.tv. "Christenhond"Volgens Ellemeet is dat inderdaad het geval, wat inhoudt dat bij elke mishandeling maatwerk toegepast moet worden en onderzoek gedaan moet worden naar de beweegredenen van de mishandelaars. "En als ik vervolgens wordt uitgemaakt voor 'christenhond', dan hoor ik weer bij een groep, en dan gaat de dader ook zwaarder gestraft worden?" Bekijk het fragment uit Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Tijs van den Brink in Op1: "Wat als Giovanca in elkaar wordt geslagen omdat ze zwart is?"

"Christenhond"
Volgens Ellemeet is dat inderdaad het geval, wat inhoudt dat bij elke mishandeling maatwerk toegepast moet worden en onderzoek gedaan moet worden naar de beweegredenen van de mishandelaars. "En als ik vervolgens wordt uitgemaakt voor 'christenhond', dan hoor ik weer bij een groep, en dan gaat de dader ook zwaarder gestraft worden?"

Bekijk het fragment uit Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's