Special Herinneringen voor het leven - stop dementie gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Special: Herinneringen voor het leven - stop dementie

Special: Herinneringen voor het leven - stop dementie Herinneringen voor het leven - stop dementie is inmiddels een jaarlijks terugkerende special op NPO 1, waarin aandacht wordt gevraagd voor de enorme impact van de hersenziekte. Anniko van Santen presenteert deze special in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. PortrettenIn de uitzending zien we persoonlijke portretten met indrukwekkende verhalen van mensen die met dementie te maken hebben, zoals de 55-jarige Angelique en haar man Ron uit Maastricht. Ogenschijnlijk een gezonde en levenslustige vrouw, maar de realiteit is anders. Angelique kreeg de diagnose Alzheimer in 2019 en weet, omdat haar moeder ook Alzheimer had, wat haar te wachten staat. ArtsIn de uitzending spreekt Anniko met mensen met dementie en hun familieleden. Ook is er een arts aanwezig in de studio die meer vertelt over de verschillende vormen van dementie. Zij vertelt wat de signalen zijn en wanneer je je zorgen moet maken als een geliefde of familielid steeds vaker iets vergeet. Veldhuis en Kemper brengt speciaal voor deze uitzending het nummer ‘Als ik het niet meer weet’ ten gehore. :[broadcast:videos](ids:"457568,441409" title:"Bekijk ook")
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier op NPO.

Herinneringen voor het leven - stop dementie is inmiddels een jaarlijks terugkerende special op NPO 1, waarin aandacht wordt gevraagd voor de enorme impact van de hersenziekte. Anniko van Santen presenteert deze special in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.

Portretten
In de uitzending zien we persoonlijke portretten met indrukwekkende verhalen van mensen die met dementie te maken hebben, zoals de 55-jarige Angelique en haar man Ron uit Maastricht. Ogenschijnlijk een gezonde en levenslustige vrouw, maar de realiteit is anders. Angelique kreeg de diagnose Alzheimer in 2019 en weet, omdat haar moeder ook Alzheimer had, wat haar te wachten staat.

Arts
In de uitzending spreekt Anniko met mensen met dementie en hun familieleden. Ook is er een arts aanwezig in de studio die meer vertelt over de verschillende vormen van dementie. Zij vertelt wat de signalen zijn en wanneer je je zorgen moet maken als een geliefde of familielid steeds vaker iets vergeet. Veldhuis en Kemper brengt speciaal voor deze uitzending het nummer ‘Als ik het niet meer weet’ ten gehore.

:[broadcast:videos](ids:"457568,441409" title:"Bekijk ook")Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV