Humberto: zijn relschoppers bij boerenprotest ook anti-corona demonstranten?

Humberto: zijn relschoppers bij boerenprotest ook anti-corona demonstranten?

Vrijdag 1 juli 2022 om 09:14

Boeren en relschoppers, of rellende boeren, hebben de afgelopen tijd voor flink wat overlast gezorgd, in hun strijd tegen het nieuwe stikstofbeleid van het kabinet. Jacquelien van Stekelenburg, hoogleraar Sociale Verandering en Conflict aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, sprak bij Humberto over de indruk die ontstaat dat veel betogers ook anti-corona demonstraties bezochten.

'Anti-overheid'
Gaat het dan om mensen die gewoon graag ergens tegen zijn, maakt niet uit wat het is? "Het is niet anti-corona, het is anti-overheid. Op het moment dat ze denken: er gebeurt hier hetzelfde, de overheid beknot deze groep mensen ook. En dan sluiten ze aan", aldus Van Stekelenburg. Bekijk het fragment van Humberto hieronder.

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Humberto van donderdag 30 juni. Je kunt ook de hele uitzending van Humberto terugkijken bij Gids.tv.

Humberto: zijn relschoppers bij <em>boerenprotest</em> ook anti-corona demonstranten? Boeren en relschoppers, of rellende boeren, hebben de afgelopen tijd voor flink wat overlast gezorgd, in hun strijd tegen het nieuwe stikstofbeleid van het kabinet. Jacquelien van Stekelenburg, hoogleraar Sociale Verandering en Conflict aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, sprak bij Humberto over de indruk die ontstaat dat veel betogers ook anti-corona demonstraties bezochten. 'Anti-overheid'Gaat het dan om mensen die gewoon graag ergens tegen zijn, maakt niet uit wat het is? "Het is niet anti-corona, het is anti-overheid. Op het moment dat ze denken: er gebeurt hier hetzelfde, de overheid beknot deze groep mensen ook. En dan sluiten ze aan", aldus Van Stekelenburg. Bekijk het fragment van Humberto hieronder. Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Humberto van donderdag 30 juni. Je kunt ook de hele uitzending van Humberto terugkijken bij Gids.tv.
TV :
Humberto: zijn relschoppers bij boerenprotest ook anti-corona demonstranten?

Actuele video's

Meer actuele video's