Classic albums: Gil Scott-Heron- Pieces Of A Man gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Classic albums: Gil Scott-Heron- Pieces Of A Man gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Classic Albums: Gil Scott-Heron - Pieces of a Man

Classic albums: Gil Scott-Heron- Pieces Of A Man gemist? Bekijk hier de hele uitzending De naam Gil Scott-Heron zal niet meteen een belletje doen rinkelen bij veel Nederlanders. Hij was in de jaren zeventig funk-, jazz- en soulgrootheid die een reeks klassieke albums maakte. In Classic Albums wordt vanavond zijn Pieces of a Man (1971) tegen het licht gehouden. DebuutDe Amerikaanse dichter, muzikant en schrijver Scott-Heron debuteerde in 1970 met de plaat Small Talk at 125th and Lenox, een livealbum dat vooral spoken word-voordrachten bevat. Een jaar later maakte hij zijn officiële muzikale debuut met Pieces of a Man, door de critici onmiddellijk onthaald als een meesterwerk. Het album bestaat uit een inventieve mix van jazz, poëzie en spoken word. BurgerrechtenbewegingBekendste nummer op de plaat is ongetwijfeld protestlied 'The Revolution Will Not Be Televised'. In Classic Albums vertellen Afro-Amerikaanse schrijvers, kunstenaars en muzikanten wat het album voor hen betekent en wordt een beeld geschetst van de burgerrechtenbeweging in de VS in de jaren zeventig. Daarnaast wordt verteld hoe het album werd opgenomen en op welke manier het aan de basis staat van de hiphop en rap. Bekijk ook RTL Boulevard gemist? Beyoncé komt binnenkort met gloednieuw album Bekijk deze video » Zien: Paolo Nutini zingt 'Through the Echoes' live bij Humberto Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

De naam Gil Scott-Heron zal niet meteen een belletje doen rinkelen bij veel Nederlanders. Hij was in de jaren zeventig funk-, jazz- en soulgrootheid die een reeks klassieke albums maakte. In Classic Albums wordt vanavond zijn Pieces of a Man (1971) tegen het licht gehouden.

Debuut
De Amerikaanse dichter, muzikant en schrijver Scott-Heron debuteerde in 1970 met de plaat Small Talk at 125th and Lenox, een livealbum dat vooral spoken word-voordrachten bevat. Een jaar later maakte hij zijn officiële muzikale debuut met Pieces of a Man, door de critici onmiddellijk onthaald als een meesterwerk. Het album bestaat uit een inventieve mix van jazz, poëzie en spoken word.

Burgerrechtenbeweging
Bekendste nummer op de plaat is ongetwijfeld protestlied 'The Revolution Will Not Be Televised'. In Classic Albums vertellen Afro-Amerikaanse schrijvers, kunstenaars en muzikanten wat het album voor hen betekent en wordt een beeld geschetst van de burgerrechtenbeweging in de VS in de jaren zeventig. Daarnaast wordt verteld hoe het album werd opgenomen en op welke manier het aan de basis staat van de hiphop en rap.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV