Brainwash Special: Slag om de Wereldorde gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Special: Slag om de Wereldorde

Special: Slag om de Wereldorde Vanavond een speciale uitzending van Brainwash met als thema: de Slag om de Wereldorde. Onder leiding van presentatrice Maaike Schoon wordt gesproken over de politieke verschuivingen op het wereldtoneel door de oorlog in Oekraïne. VragenWelke gevolgen heeft de oorlog voor de wereldorde? Welke plek heeft Europa hierin? Vergroot het conflict de eenheid of zorgt het juist voor verdeeldheid? En wat doet dit met de Europese identiteit? Deze vragen komen aan bod in een gesprek tussen diverse experts. DeelnemersEr wordt gepraat met schrijver en journalist Michel Krielaars, theatermaker Lucas De Man, literatuurwetenschapper en historicus Joep Leerssen en filosofe Alicja Gescinska, die op jonge leeftijd Polen verliet. Zij ziet de voormalige communistische landen in Europa anders op de oorlog van Poetin reageren dan het Westen. :[broadcast:videos](ids:"465580,464804" title:"Bekijk ook")
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier op NPO.

Vanavond een speciale uitzending van Brainwash met als thema: de Slag om de Wereldorde. Onder leiding van presentatrice Maaike Schoon wordt gesproken over de politieke verschuivingen op het wereldtoneel door de oorlog in Oekraïne.

Vragen
Welke gevolgen heeft de oorlog voor de wereldorde? Welke plek heeft Europa hierin? Vergroot het conflict de eenheid of zorgt het juist voor verdeeldheid? En wat doet dit met de Europese identiteit? Deze vragen komen aan bod in een gesprek tussen diverse experts.

Deelnemers
Er wordt gepraat met schrijver en journalist Michel Krielaars, theatermaker Lucas De Man, literatuurwetenschapper en historicus Joep Leerssen en filosofe Alicja Gescinska, die op jonge leeftijd Polen verliet. Zij ziet de voormalige communistische landen in Europa anders op de oorlog van Poetin reageren dan het Westen.

:[broadcast:videos](ids:"465580,464804" title:"Bekijk ook")Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV