Goedele Liekens vertelt gruwelijke verhalen uit Oekraïne: "Jongetje van elf verkracht"

Goedele Liekens vertelt gruwelijke verhalen uit Oekraïne: "Jongetje van elf verkracht"

De Vlaamse seksuologe Goedele Liekens bezocht Oekraïne om te praten met slachtoffers van seksueel geweld door Russische soldaten. Ze kreeg gruwelijke verhalen te horen; zo vertelt ze dat een moeder moest toekijken hoe haar zoontje van elf jaar werd verkracht door de militairen van Vladimir Poetin.

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van maandag 4 juli. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv.

<em>Goedele Liekens</em> vertelt gruwelijke verhalen uit <em>Oekraïne</em>: &quot;Jongetje van elf verkracht&quot; De Vlaamse seksuologe Goedele Liekens bezocht Oekraïne om te praten met slachtoffers van seksueel geweld door Russische soldaten. Ze kreeg gruwelijke verhalen te horen; zo vertelt ze dat een moeder moest toekijken hoe haar zoontje van elf jaar werd verkracht door de militairen van Vladimir Poetin. Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van maandag 4 juli. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv. KlappenDe vrouw werd vastgebonden op een stoel en haar hoofd werd vastgehouden, zodat ze bijna wel naar de verkrachting móést kijken. Wanneer ze haar ogen sloot, kreeg haar zoontje weer klappen van de soldaten. Het 'toekijken' is een trend: volgens Liekens worden andere familieleden in veel gevallen gedwongen om te kijken naar de verkrachtingen en vernederingen van hun dierbaren, vaak nog jonge jongens of meisjes. Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Goedele Liekens vertelt gruwelijke verhalen uit Oekraïne: "Jongetje van elf verkracht"

Klappen
De vrouw werd vastgebonden op een stoel en haar hoofd werd vastgehouden, zodat ze bijna wel naar de verkrachting móést kijken. Wanneer ze haar ogen sloot, kreeg haar zoontje weer klappen van de soldaten. Het 'toekijken' is een trend: volgens Liekens worden andere familieleden in veel gevallen gedwongen om te kijken naar de verkrachtingen en vernederingen van hun dierbaren, vaak nog jonge jongens of meisjes.

Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV