De kunst van het binnenhof gemist? Bekijk hier de hele uitzending

De kunst van het binnenhof gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Special: De kunst van het Binnenhof

De kunst van het binnenhof gemist? Bekijk hier de hele uitzending Splinter Chabot volgt de renovatie van het Binnenhof op de voet. Niet alleen in Ondertussen aan de Hofvijver, maar ook in De kunst van het Binnenhof. Hierin is speciale aandacht voor de vele kunstschatten die het politieke centrum van ons land te bieden heeft. Meest besprokenJos de Putter is de maker van het meest besproken kunstwerk van de tijdelijke Tweede Kamer: Aarde. Wat is de gedachte van het werk dat zo prominent aanwezig is in de tijdelijke plenaire zaal? Hoe heeft hij ervoor gezorgd dat alles op zijn plek blijft en waar komt de grondstof van zijn werk vandaan? RelatiegeschenkenEn wat vindt De Putter van de talrijke bijnamen die zijn kunstwerk gekregen heeft? Kunstbeheerder Hasna Bajraktarevic laat zien welke relatiegeschenken er in het depot liggen. Vanuit de hele wereld zijn er schenkingen, die bij haar in beheer zijn. De vraag bij elk object is: Is het kunst of is het kitsch? Bekijk ook Splinter Chabot in Jinek: "Waarom mag je als volwassene niet meer in sprookjes geloven?" Bekijk deze video » Splinter Chabot volgt renovatie Binnenhof op de voet: 'Een bestaand sprookje' (video) Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Splinter Chabot volgt de renovatie van het Binnenhof op de voet. Niet alleen in Ondertussen aan de Hofvijver, maar ook in De kunst van het Binnenhof. Hierin is speciale aandacht voor de vele kunstschatten die het politieke centrum van ons land te bieden heeft.

Meest besproken
Jos de Putter is de maker van het meest besproken kunstwerk van de tijdelijke Tweede Kamer: Aarde. Wat is de gedachte van het werk dat zo prominent aanwezig is in de tijdelijke plenaire zaal? Hoe heeft hij ervoor gezorgd dat alles op zijn plek blijft en waar komt de grondstof van zijn werk vandaan?

Relatiegeschenken
En wat vindt De Putter van de talrijke bijnamen die zijn kunstwerk gekregen heeft? Kunstbeheerder Hasna Bajraktarevic laat zien welke relatiegeschenken er in het depot liggen. Vanuit de hele wereld zijn er schenkingen, die bij haar in beheer zijn. De vraag bij elk object is: Is het kunst of is het kitsch?Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV