Schokkende beelden: oud-premier Shinzo Abe van Japan neergeschoten

Schokkende beelden: oud-premier Shinzo Abe van Japan neergeschoten

Shinzo Abe was van 2012 tot 2020 de premier van Japan. Nog altijd begeeft hij zich in het politieke circuit; hij was vandaag op pad om een campagnetoespraak te houden. Daar werd de oud-premier van achteren neergeschoten.

Lees verder onder de video. Let op: de beelden kunnen als schokkend ervaren worden.

Schokkende beelden: oud-premier <em>Shinzo Abe</em> van Japan neergeschoten Shinzo Abe was van 2012 tot 2020 de premier van Japan. Nog altijd begeeft hij zich in het politieke circuit; hij was vandaag op pad om een campagnetoespraak te houden. Daar werd de oud-premier van achteren neergeschoten. Lees verder onder de video. Let op: de beelden kunnen als schokkend ervaren worden. Geen teken van levenEr was meteen kritiek op de beveiligers van Abe, want de schutter kon de oud-premier van achteren tot zeer dichtbij naderen. Op beelden is te zien hoe beveiligers zich meteen op Abe werpen nadat hij is neergeschoten, wat overigens gepaard gaat met een opvallend luide knal. Volgens de eerste berichten vertoont de oud-premier van Japan, die nu 67 jaar is, nog geen tekenen van leven. Bekijk de video van de aanslag op Shinzo Abe hierboven. Hieronder zie je meer beelden van de aanslag en de momenten daarna. Bekijk ook Miljuschka Witzenhausen emotioneel over Peter R. de Vries: "Moeilijk te verteren" Bekijk deze video » Renze gemist? Kees van der Spek leest laatste appjes van Peter R. de Vries voor Bekijk deze video »
Buitenland :
Schokkende beelden: oud-premier Shinzo Abe van Japan neergeschoten

Geen teken van leven
Er was meteen kritiek op de beveiligers van Abe, want de schutter kon de oud-premier van achteren tot zeer dichtbij naderen. Op beelden is te zien hoe beveiligers zich meteen op Abe werpen nadat hij is neergeschoten, wat overigens gepaard gaat met een opvallend luide knal. Volgens de eerste berichten vertoont de oud-premier van Japan, die nu 67 jaar is, nog geen tekenen van leven.

Bekijk de video van de aanslag op Shinzo Abe hierboven. Hieronder zie je meer beelden van de aanslag en de momenten daarna.

Actuele video's

Meer actuele video's