NOS EK Voetbal , Nederland - Zweden eerste helft gemist? Bekijk hier de hele uitzending

NOS EK Voetbal , Nederland - Zweden eerste helft gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Live: Nederland - Zweden (EK vrouwenvoetbal)

NOS EK Voetbal , Nederland - Zweden eerste helft gemist? Bekijk hier de hele uitzending Het gaat beginnen! De Oranjeleeuwinnen spelen vanavond hun eerste wedstrijd op het EK vrouwenvoetbal in Engeland. Het duel Nederland - Zweden is vanaf 21.00 uur live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv. Moeizame voorbereidingDe Nederlandse voetbaldames kenden een moeizame voorbereiding. Zo werd er met liefst 5-1 verloren van Engeland en volgden tamelijk moeizame overwinning op Belarus en Finland, toch niet de sterkste voetballanden. Nu nemen ze het op Bramall Lane in Sheffield op tegen Zweden, de sterkste tegenstander in Groep C. De andere landen in deze poule zijn Portugal en Zwitserland. Regerend kampioenHet Nederlands elftal heeft een reputatie hoog te houden op het EK in Engeland, want de laatste jaren zat het vrouwenvoetbal onder leiding van Sarina Wiegman flink in de lift. In 2019 werd de WK-finale gehaald (die werd verloren van de Verenigde Staten), maar twee jaar eerder wisten de dames wél Europees kampioen in eigen land te worden. Kunnen ze als regerend kampioen opnieuw indruk maken? Bekijk ook Video: Run Together (EK Anthem Oranjeleeuwinnen) van Stefania Bekijk deze video » Samenvatting Nederland - Finland (Oranjeleeuwinnen) Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Het gaat beginnen! De Oranjeleeuwinnen spelen vanavond hun eerste wedstrijd op het EK vrouwenvoetbal in Engeland. Het duel Nederland - Zweden is vanaf 21.00 uur live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv.

Moeizame voorbereiding
De Nederlandse voetbaldames kenden een moeizame voorbereiding. Zo werd er met liefst 5-1 verloren van Engeland en volgden tamelijk moeizame overwinning op Belarus en Finland, toch niet de sterkste voetballanden. Nu nemen ze het op Bramall Lane in Sheffield op tegen Zweden, de sterkste tegenstander in Groep C. De andere landen in deze poule zijn Portugal en Zwitserland.

Regerend kampioen
Het Nederlands elftal heeft een reputatie hoog te houden op het EK in Engeland, want de laatste jaren zat het vrouwenvoetbal onder leiding van Sarina Wiegman flink in de lift. In 2019 werd de WK-finale gehaald (die werd verloren van de Verenigde Staten), maar twee jaar eerder wisten de dames wél Europees kampioen in eigen land te worden. Kunnen ze als regerend kampioen opnieuw indruk maken?Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV