NOS EK Voetbal , België - IJsland eerste helft gemist? Bekijk hier de hele uitzending

NOS EK Voetbal , België - IJsland eerste helft gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Live: België - IJsland (EK vrouwenvoetbal)

NOS EK Voetbal , België - IJsland eerste helft gemist? Bekijk hier de hele uitzending Vandaag beginnen ook de Belgische dames aan het EK vrouwenvoetbal in Engeland. Zij spelen hun eerste wedstrijd tegen IJsland in het Manchester City Academy Stadium. Het duel is vanaf 18.00 uur live te zien op NPO 1, Canvas en de livestream via Gids.tv. Red FlamesDe Vlaamse voetbaldames, die met de trots de bijnaam Red Flames dragen, lopen qua ontwikkeling iets achter op de Oranjeleeuwinnen. Tot nu toe wisten ze zich voor slechts één eindtoernooi te kwalificeren: het EK vrouwenvoetbal van 2017 in Nederland. Destijds eindigden de Belgen als derde in hun groep, achter Nederland en Denemarken. Ze wisten wel met 0-2 te winnen van Noorwegen. Groep met NederlandIJsland wist zich al drie keer te kwalificeren voor een EK en haalde in 2013 de kwartfinales bij het toernooi in Zweden. Momenteel proberen ze zich ook te plaatsen voor het WK vrouwenvoetbal van 2023, dat wordt gehouden in Australië en Nieuw-Zeeland. Saillant detail: IJsland is ingedeeld bij Nederland en kan, met een wedstrijd minder gespeeld, de koppositie nog overnemen van de Oranjeleeuwinnen. Bekijk ook Video: Run Together (EK Anthem Oranjeleeuwinnen) van Stefania Bekijk deze video » Samenvatting Nederland - Finland (Oranjeleeuwinnen) Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Vandaag beginnen ook de Belgische dames aan het EK vrouwenvoetbal in Engeland. Zij spelen hun eerste wedstrijd tegen IJsland in het Manchester City Academy Stadium. Het duel is vanaf 18.00 uur live te zien op NPO 1, Canvas en de livestream via Gids.tv.

Red Flames
De Vlaamse voetbaldames, die met de trots de bijnaam Red Flames dragen, lopen qua ontwikkeling iets achter op de Oranjeleeuwinnen. Tot nu toe wisten ze zich voor slechts één eindtoernooi te kwalificeren: het EK vrouwenvoetbal van 2017 in Nederland. Destijds eindigden de Belgen als derde in hun groep, achter Nederland en Denemarken. Ze wisten wel met 0-2 te winnen van Noorwegen.

Groep met Nederland
IJsland wist zich al drie keer te kwalificeren voor een EK en haalde in 2013 de kwartfinales bij het toernooi in Zweden. Momenteel proberen ze zich ook te plaatsen voor het WK vrouwenvoetbal van 2023, dat wordt gehouden in Australië en Nieuw-Zeeland. Saillant detail: IJsland is ingedeeld bij Nederland en kan, met een wedstrijd minder gespeeld, de koppositie nog overnemen van de Oranjeleeuwinnen.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV