NOS EK Voetbal , Engeland - Noorwegen eerste helft gemist? Bekijk hier de hele uitzending

NOS EK Voetbal , Engeland - Noorwegen eerste helft gemist? Bekijk hier de hele uitzending

NOS EK Voetbal , Engeland - Noorwegen eerste helft gemist? Bekijk hier de hele uitzending Vandaag begint de tweede speelronde in de groepsfase van het EK vrouwenvoetbal. Deze avond staat de wedstrijd Engeland - Noorwegen in Groep A op het programma. Het duel is vanaf 21.00 uur live te zien op NPO 3 en de livestream via Gids.tv. Sarina WiegmanHet Engelse vrouwenelftal staat onder leiding van Sarina Wiegman, die grote successen boekte met de Oranjeleeuwinnen. De Engelsen wonnen de openingswedstrijd van het EK in eigen land nipt: Oostenrijk werd met 1-0 verslagen dankzij een treffer van Beth Mead in de zestiende minuut. In de tweede wedstrijd zullen ze écht aan de bak moeten. ToplandMet Noorwegen treffen ze namelijk een topland in het vrouwenvoetbal. De Noren haalden al zes keer de finale van het EK, waarvan ze twee keer wisten te winnen (in 1987 en 1993). Ook werden ze in 1995 wereldkampioen en in 2000 Olympisch kampioen. De laatste jaren gaat het iets minder, maar Noorwegen won de eerste wedstrijd op dit EK overtuigend met 4-1 van Noord-Ierland. :[broadcast:videos](ids:"468426" title:"Bekijk ook")
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier op NPO.

Vandaag begint de tweede speelronde in de groepsfase van het EK vrouwenvoetbal. Deze avond staat de wedstrijd Engeland - Noorwegen in Groep A op het programma. Het duel is vanaf 21.00 uur live te zien op NPO 3 en de livestream via Gids.tv.

Sarina Wiegman
Het Engelse vrouwenelftal staat onder leiding van Sarina Wiegman, die grote successen boekte met de Oranjeleeuwinnen. De Engelsen wonnen de openingswedstrijd van het EK in eigen land nipt: Oostenrijk werd met 1-0 verslagen dankzij een treffer van Beth Mead in de zestiende minuut. In de tweede wedstrijd zullen ze écht aan de bak moeten.

Topland
Met Noorwegen treffen ze namelijk een topland in het vrouwenvoetbal. De Noren haalden al zes keer de finale van het EK, waarvan ze twee keer wisten te winnen (in 1987 en 1993). Ook werden ze in 1995 wereldkampioen en in 2000 Olympisch kampioen. De laatste jaren gaat het iets minder, maar Noorwegen won de eerste wedstrijd op dit EK overtuigend met 4-1 van Noord-Ierland.

:[broadcast:videos](ids:"468426" title:"Bekijk ook")

Actuele video's

Meer actuele video's