Pieter Omtzigt gaat los bij Renze: "Ik ben woest geworden op het kabinet"

Pieter Omtzigt gaat los bij Renze: "Ik ben woest geworden op het kabinet"

Hoewel Pieter Omtzigt erkent dat er wel iets moet gebeuren aan de stikstofuitstoot, is hij het volledig oneens met de manier waarop het kabinet het aanpakt. Hij schetst hoe het in een patroon past, dat al stamt uit de tijd van de Toeslagenaffaire en de gaswinning in Groningen: "Ik ben woest geworden op het kabinet."

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Renze van maandag 11 juli. Je kunt ook de hele uitzending van Renze terugkijken bij Gids.tv.

<em>Pieter Omtzigt</em> gaat los bij <em>Renze</em>: &quot;Ik ben woest geworden op het kabinet&quot; Hoewel Pieter Omtzigt erkent dat er wel iets moet gebeuren aan de stikstofuitstoot, is hij het volledig oneens met de manier waarop het kabinet het aanpakt. Hij schetst hoe het in een patroon past, dat al stamt uit de tijd van de Toeslagenaffaire en de gaswinning in Groningen: "Ik ben woest geworden op het kabinet." Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Renze van maandag 11 juli. Je kunt ook de hele uitzending van Renze terugkijken bij Gids.tv. DecreetGisteren kwam het NRC met het nieuws naar buiten dat de stikstofuitstoot veel minder gereduceerd hoeft te worden als de Nederlandse regering de klimaatdoelen 'gewoon' haalt. Dit zal dus tot veel minder problemen bij boeren leiden. Omtzigt vertelt dat de huidige stikstofchaos te danken is aan het feit dat het kabinet het hele probleem binnen no-time afgeraffeld wil hebben. Ook is de regering sinds de coronacrisis gewend om per decreet te regeren, maar daar gaat de Tweede Kamer nu niet meer in mee. Bekijk het fragment uit Renze hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Renze terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Pieter Omtzigt gaat los bij Renze: "Ik ben woest geworden op het kabinet"

Decreet
Gisteren kwam het NRC met het nieuws naar buiten dat de stikstofuitstoot veel minder gereduceerd hoeft te worden als de Nederlandse regering de klimaatdoelen 'gewoon' haalt. Dit zal dus tot veel minder problemen bij boeren leiden. Omtzigt vertelt dat de huidige stikstofchaos te danken is aan het feit dat het kabinet het hele probleem binnen no-time afgeraffeld wil hebben. Ook is de regering sinds de coronacrisis gewend om per decreet te regeren, maar daar gaat de Tweede Kamer nu niet meer in mee.

Bekijk het fragment uit Renze hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Renze terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV