Foto's James Webb Telescope maken indruk in Op1: "Het was een historisch moment"

Foto's James Webb Telescope maken indruk in Op1: "Het was een historisch moment"

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van dinsdag 12 juli. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Foto's <em>James Webb Telescope</em> maken indruk in <em>Op1</em>: &quot;Het was een historisch moment&quot; Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van dinsdag 12 juli. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken bij Gids.tv. Maandag verschenen de eerste foto's van de James Webb Telescope, een gigantisch project van meerdere ruimte-organisaties. Deze telescoop kan dertien miljard (!) jaar terug in de tijd kijken door foto's van verre sterrenstelsels te maken. Het licht van deze sterrenstelsels doet er namelijk dertien miljard jaar over om ons te bereiken. Sterrenkundige Ewine van Dishoeck was betrokken bij de ontwikkeling van de telescoop, maar ook zij is onder de indruk: "Het was een historisch moment." Bekijk het fragment uit Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Foto's James Webb Telescope maken indruk in Op1: "Het was een historisch moment"

Maandag verschenen de eerste foto's van de James Webb Telescope, een gigantisch project van meerdere ruimte-organisaties. Deze telescoop kan dertien miljard (!) jaar terug in de tijd kijken door foto's van verre sterrenstelsels te maken. Het licht van deze sterrenstelsels doet er namelijk dertien miljard jaar over om ons te bereiken. Sterrenkundige Ewine van Dishoeck was betrokken bij de ontwikkeling van de telescoop, maar ook zij is onder de indruk: "Het was een historisch moment."

Bekijk het fragment uit Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's