Marc van Ranst waarschuwt Pride voor apenpokken: "Vooral door seks van mannen met mannen"

Marc van Ranst waarschuwt Pride voor apenpokken: "Vooral door seks van mannen met mannen"

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Renze van donderdag 14 juli. Je kunt ook de hele uitzending van Renze terugkijken bij Gids.tv.

<em>Marc van Ranst</em> waarschuwt Pride voor <em>apenpokken</em>: &quot;Vooral door seks van mannen met mannen&quot; Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Renze van donderdag 14 juli. Je kunt ook de hele uitzending van Renze terugkijken bij Gids.tv. Het apenpokkenvirus grijpt razendsnel om zich heen in Europa en dat baart experts zorgen. De Vlaamse viroloog Marc van Ranst schoof donderdag aan bij Renze om de kijkers te informeren over het virus. Volgens hem is het virus begonnen bij mannen die seks hebben met mannen, waardoor voormalig RIVM-directeur Roel Coutinho meteen denkt aan het afgelasten van de Pride in Amsterdam. Volgens Renze Klamer kan dit stigmatiserend zijn voor homoseksuelen en ook Van Ranst beaamt dat we moeten oppassen dat we niet terugkeren naar de begintijd van HIV: "Iedereen kan het krijgen." Bekijk het fragment uit Renze hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Renze terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Marc van Ranst waarschuwt Pride voor apenpokken: "Vooral door seks van mannen met mannen"

Het apenpokkenvirus grijpt razendsnel om zich heen in Europa en dat baart experts zorgen. De Vlaamse viroloog Marc van Ranst schoof donderdag aan bij Renze om de kijkers te informeren over het virus. Volgens hem is het virus begonnen bij mannen die seks hebben met mannen, waardoor voormalig RIVM-directeur Roel Coutinho meteen denkt aan het afgelasten van de Pride in Amsterdam. Volgens Renze Klamer kan dit stigmatiserend zijn voor homoseksuelen en ook Van Ranst beaamt dat we moeten oppassen dat we niet terugkeren naar de begintijd van HIV: "Iedereen kan het krijgen."

Bekijk het fragment uit Renze hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Renze terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV