2Doc: Bellingcat - Truth in a Post-Truth World gemist? Bekijk hier de hele uitzending

2Doc: Bellingcat - Truth in a Post-Truth World gemist? Bekijk hier de hele uitzending

2Doc: Bellingcat - Truth in a Post-Truth World gemist? Bekijk hier de hele uitzending Op NPO 2 is vanavond de documentaire Bellingcat - Truth in a Post-Truth World te zien. In deze fascinerende film wordt het internationale netwerk Bellingcat tegen het licht gehouden. Deze groep van gewone burgers en computernerds vecht voor de waarheid. NepnieuwsKunnen we nog uitgaan van een waarheid, in deze tijden van nepnieuws? Bellingcat, een internationaal netwerk van gewone burgers en jonge computernerds, heeft een nieuwe methode ontwikkeld om dichter bij de waarheid te komen. Het internationaal platform voor burgeronderzoeksjournalistiek, dat werd opgericht door Eliot Higgins, is vaak sneller en nauwkeuriger dan de officiële instanties. MH17Het collectief onderzoekt via internet, social media en andere online kanalen complexe aanvallen en controversiële incidenten wereldwijd. Door de jaren heen hebben ze zich gefocust op gebeurtenissen zoals het neerhalen van de MH17 boven de Oekraïne en de aanslag op de voormalige Russische dubbelspion Sergej Skripal. :[broadcast:videos](ids:"428002,427905" title:"Bekijk ook")
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier op NPO.

Op NPO 2 is vanavond de documentaire Bellingcat - Truth in a Post-Truth World te zien. In deze fascinerende film wordt het internationale netwerk Bellingcat tegen het licht gehouden. Deze groep van gewone burgers en computernerds vecht voor de waarheid.

Nepnieuws
Kunnen we nog uitgaan van een waarheid, in deze tijden van nepnieuws? Bellingcat, een internationaal netwerk van gewone burgers en jonge computernerds, heeft een nieuwe methode ontwikkeld om dichter bij de waarheid te komen. Het internationaal platform voor burgeronderzoeksjournalistiek, dat werd opgericht door Eliot Higgins, is vaak sneller en nauwkeuriger dan de officiële instanties.

MH17
Het collectief onderzoekt via internet, social media en andere online kanalen complexe aanvallen en controversiële incidenten wereldwijd. Door de jaren heen hebben ze zich gefocust op gebeurtenissen zoals het neerhalen van de MH17 boven de Oekraïne en de aanslag op de voormalige Russische dubbelspion Sergej Skripal.

:[broadcast:videos](ids:"428002,427905" title:"Bekijk ook")

Actuele video's

Meer actuele video's