Video: zo houd je de hitte uit je huis, 'Gordijnen dicht helpt maar beetje'

Video: zo houd je de hitte uit je huis, 'Gordijnen dicht helpt maar beetje'

Het wordt twee dagen wat warmer dan normaal en Nederland is direct in rep en roer, met zelfs een nationaal hitteplan dat wordt ingevoerd. Radio 1-presentatrice Simone Weimans belde erover met onderzoeker Jeroen Kluck, die wel een tip heeft om de hitte buitenshuis te houden: 'Het allerbelangrijkste is de zon buiten houden.'

'Gordijnen dicht helpt maar een beetje'
Dat klinkt wellicht eenvoudig maar hoe doe je dat? 'Je moet een zonwering hebben of die moet aan het gebouw hangen. Als die er niet aan de buitenkant is dan moet je die dicht tegen het raam aan plakken. Gordijnen dichtdoen helpt een beetje maar dan is de zon al binnen en die gordijnen maken dan je woning warmer. En dan moet je zorgen dat het 's avonds weer afkoelt: zodra het buiten koeler is dan binnen moet je de ramen open zetten', aldus Kluck. Bekijk de video van Radio 1 hieronder.

Video: zo houd je de <em>hitte</em> uit je huis, 'Gordijnen dicht helpt maar beetje' Het wordt twee dagen wat warmer dan normaal en Nederland is direct in rep en roer, met zelfs een nationaal hitteplan dat wordt ingevoerd. Radio 1-presentatrice Simone Weimans belde erover met onderzoeker Jeroen Kluck, die wel een tip heeft om de hitte buitenshuis te houden: 'Het allerbelangrijkste is de zon buiten houden.' 'Gordijnen dicht helpt maar een beetje'Dat klinkt wellicht eenvoudig maar hoe doe je dat? 'Je moet een zonwering hebben of die moet aan het gebouw hangen. Als die er niet aan de buitenkant is dan moet je die dicht tegen het raam aan plakken. Gordijnen dichtdoen helpt een beetje maar dan is de zon al binnen en die gordijnen maken dan je woning warmer. En dan moet je zorgen dat het 's avonds weer afkoelt: zodra het buiten koeler is dan binnen moet je de ramen open zetten', aldus Kluck. Bekijk de video van Radio 1 hieronder. Bekijk ook Vierdaagse wordt driedaagse: dit doe je om de warmte vol te houden Bekijk deze video » Weerbericht maandag: zó warm wordt het (video) Bekijk deze video » Nationaal Hitteplan maandag & dinsdag: voorkom hitteberoerte (video) Bekijk deze video »
Nieuws :
Video: zo houd je de hitte uit je huis, 'Gordijnen dicht helpt maar beetje'

Actuele video's

Meer actuele video's