Marjon de Hond over code oranje en hittegolf: "Er gaan sowieso records sneuvelen"

Marjon de Hond over code oranje en hittegolf: "Er gaan sowieso records sneuvelen"

(West-)Europa zucht momenteel onder een hittegolf die zijn weerga niet kent. In Portugal en Spanje zijn al hitterecords gebroken met temperaturen tot 47 graden, maar volgens Marjon de Hond zullen ook in Groot-Brittannië records gaan sneuvelen. "In Londen kan het 40 graden worden. Dat is nog nooit voorgekomen in de hele meetgeschiedenis van Engeland."

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van maandag 18 juli. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

<em>Marjon de Hond</em> over code oranje en hittegolf: &quot;Er gaan sowieso records sneuvelen&quot; (West-)Europa zucht momenteel onder een hittegolf die zijn weerga niet kent. In Portugal en Spanje zijn al hitterecords gebroken met temperaturen tot 47 graden, maar volgens Marjon de Hond zullen ook in Groot-Brittannië records gaan sneuvelen. "In Londen kan het 40 graden worden. Dat is nog nooit voorgekomen in de hele meetgeschiedenis van Engeland." Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van maandag 18 juli. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken bij Gids.tv. NederlandVoor ons is het echter vooral belangrijk om te weten wat we vandaag in Nederland kunnen verwachten. De Hond denkt niet dat het record uit 2019, toen het in Gilze-Rijen 40,7 graden werd, zal worden verbroken - maar warm wordt het zeker. Her en der kan de 40 graden wel aangetikt worden. Daarom is vandaag in een groot deel van het land code oranje van kracht, wat duidt op gevaarlijke weersomstandigheden. Bekijk het fragment uit Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Marjon de Hond over code oranje en hittegolf: "Er gaan sowieso records sneuvelen"

Nederland
Voor ons is het echter vooral belangrijk om te weten wat we vandaag in Nederland kunnen verwachten. De Hond denkt niet dat het record uit 2019, toen het in Gilze-Rijen 40,7 graden werd, zal worden verbroken - maar warm wordt het zeker. Her en der kan de 40 graden wel aangetikt worden. Daarom is vandaag in een groot deel van het land code oranje van kracht, wat duidt op gevaarlijke weersomstandigheden.

Bekijk het fragment uit Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV