Maria Hopman waarschuwt Vierdaagse-wandelaars die tóch op pad gaan: "Niet doen!"

Maria Hopman waarschuwt Vierdaagse-wandelaars die tóch op pad gaan: "Niet doen!"

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van maandag 18 juli. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

<em>Maria Hopman</em> waarschuwt Vierdaagse-wandelaars die tóch op pad gaan: &quot;Niet doen!&quot; Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van maandag 18 juli. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken bij Gids.tv. De organisatie van de Nijmeegse Vierdaagse heeft besloten om de eerste wandeldag in verband met de extreme hitte te schrappen. In de buurt van Nijmegen kunnen de temperaturen oplopen tot 40 graden. Er zijn echter wandelaars die tóch op pad gaan, want die zijn van mening dat je het kruisje anders niet verdient en dat een Vierdaagse ook echt vier dagen moet duren. Hoogleraar fysiologie Maria Hopman waarschuwt deze mensen: "Ik zou dat niet gaan doen. Het wordt echt extreem warm." Ook stelt ze dat, als deze mensen van de hitte in elkaar zakken, de ambulances die daarheen moeten geen kwetsbare mensen kunnen helpen. Bekijk het fragment uit Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Maria Hopman waarschuwt Vierdaagse-wandelaars die tóch op pad gaan: "Niet doen!"

De organisatie van de Nijmeegse Vierdaagse heeft besloten om de eerste wandeldag in verband met de extreme hitte te schrappen. In de buurt van Nijmegen kunnen de temperaturen oplopen tot 40 graden. Er zijn echter wandelaars die tóch op pad gaan, want die zijn van mening dat je het kruisje anders niet verdient en dat een Vierdaagse ook echt vier dagen moet duren. Hoogleraar fysiologie Maria Hopman waarschuwt deze mensen: "Ik zou dat niet gaan doen. Het wordt echt extreem warm." Ook stelt ze dat, als deze mensen van de hitte in elkaar zakken, de ambulances die daarheen moeten geen kwetsbare mensen kunnen helpen.

Bekijk het fragment uit Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's