Samenvatting kwalificatie GP van Frankrijk 2022 (Formule 1)

Samenvatting kwalificatie GP van Frankrijk 2022 (Formule 1)

Zaterdag 23 juli 2022 om 21:02

Samenvatting kwalificatie <em>GP van Frankrijk</em> 2022 (Formule 1) Werkt de video hierboven niet? Bekijk dan de samenvatting via YouTube. Hierboven zie je de samenvatting van de kwalificatie van de GP van Frankrijk, die zaterdag 23 juli 2022 werd gereden. Max Verstappen was fantastisch tijdens de derde vrije training waarin hij de snelste tijd noteerde en ging vervolgens met een goed gevoel richting de kwalificatie. In de eerste twee trainingen waren het de Ferrari’s die domineerden. Max Verstappen klokte in de kwalificatie de tweede tijd. De pole is voor Charles Leclerc. Q1Charles Leclerc klokte in Q1 de snelste tijd. Max volgde op gepaste afstand. Bij de uitvallers zaten geen verassingen. Stroll, Schumacher, Latifi, Zhou en Gasly. Q2In de tweede sessie waren het dit keer beide Ferrari’s die sneller waren dan Verstappen. Mede dankzij een tow van Sainz klokte Leclerc de snelste tijd. Q3In de laatste run was het wederom Ferrari die domineerde. Dankzij knap teamwerk klokte Leclerc de snelste tijd vlak voor Verstappen. PoleDe pole is voor Charles Leclerc. Max start vanaf plek twee vlak voor zijn teamgenoot Perez. Uitslag kwalificatie GP Frankrijk Charles Leclerc Max Verstappen Sergio Perez Lewis Hamilton Lando Norris George Russel Fernando Alonso Yuki Tsunoda Carlos Sainz Kevin Magnussen Daniel Ricciardo Esteban Ocon Valtteri Bottas Sebastian Vettel Alexander Albon Pierre Gasly Lance Stroll Zhou Guanyu Mick Schumacher Nicholas Latifi Bekijk hier alle video's van de GP van Frankrijk Samenvatting vrije training 1 Formule 1 GP van Frankrijk: Mercedes-debuut Nyck de Vries Bekijk deze video » Samenvatting vrije training 2 Formule 1 GP van Frankrijk: gridstraf Carlos Sainz Bekijk deze video »
Formule 1 :
Samenvatting kwalificatie GP van Frankrijk 2022 (Formule 1)

Werkt de video hierboven niet? Bekijk dan de samenvatting via YouTube.

Hierboven zie je de samenvatting van de kwalificatie van de GP van Frankrijk, die zaterdag 23 juli 2022 werd gereden. Max Verstappen was fantastisch tijdens de derde vrije training waarin hij de snelste tijd noteerde en ging vervolgens met een goed gevoel richting de kwalificatie. In de eerste twee trainingen waren het de Ferrari’s die domineerden. Max Verstappen klokte in de kwalificatie de tweede tijd. De pole is voor Charles Leclerc.

Q1
Charles Leclerc klokte in Q1 de snelste tijd. Max volgde op gepaste afstand. Bij de uitvallers zaten geen verassingen. Stroll, Schumacher, Latifi, Zhou en Gasly.

Q2
In de tweede sessie waren het dit keer beide Ferrari’s die sneller waren dan Verstappen. Mede dankzij een tow van Sainz klokte Leclerc de snelste tijd.

Q3
In de laatste run was het wederom Ferrari die domineerde. Dankzij knap teamwerk klokte Leclerc de snelste tijd vlak voor Verstappen.

Pole
De pole is voor Charles Leclerc. Max start vanaf plek twee vlak voor zijn teamgenoot Perez.

Uitslag kwalificatie GP Frankrijk

  1. Charles Leclerc
  2. Max Verstappen
  3. Sergio Perez
  4. Lewis Hamilton
  5. Lando Norris
  6. George Russel
  7. Fernando Alonso
  8. Yuki Tsunoda
  9. Carlos Sainz
  10. Kevin Magnussen
  11. Daniel Ricciardo
  12. Esteban Ocon
  13. Valtteri Bottas
  14. Sebastian Vettel
  15. Alexander Albon
  16. Pierre Gasly
  17. Lance Stroll
  18. Zhou Guanyu
  19. Mick Schumacher
  20. Nicholas Latifi

Bekijk hier alle video's van de GP van Frankrijk

Actuele video's

Meer actuele video's