Ab Osterhaus: 'Zo makkelijk kun je apenpokken al oplopen, bijvoorbeeld tijdens Gay Pride' (video)

Ab Osterhaus: 'Zo makkelijk kun je apenpokken al oplopen, bijvoorbeeld tijdens Gay Pride' (video)

Maandag 25 juli 2022 om 12:40

We moeten er voor waken dat apenpokken niet het stigma homoziekte krijgt omdat echt iedereen het kan krijgen, ondanks dat het nu nog vooral rondgaat onder gay-mannen. Ab Osterhaus: 'Op een gegeven moment komt het uit die scene van mannen die veel wisselende contacten hebben en dan komt het ook bij anderen terecht.'

'Bij innige omhelzing kun je het krijgen'
De Amsterdamse Gay pride is in aantocht en dat baart sommige virologen nogal wat zorgen. Maar hoe snel kunnen feestende mensen het gevreesde virus oplopen? Dat blijkt niet heel moeilijk te zijn: 'Bij een hele innige omhelzing en met zoenen is dat mogelijk', aldus Osterhaus. Bekijk het fragment van Sven op 1 hieronder.

Ab Osterhaus: 'Zo makkelijk kun je <em>apenpokken</em> al oplopen, bijvoorbeeld tijdens Gay Pride' (video) We moeten er voor waken dat apenpokken niet het stigma homoziekte krijgt omdat echt iedereen het kan krijgen, ondanks dat het nu nog vooral rondgaat onder gay-mannen. Ab Osterhaus: 'Op een gegeven moment komt het uit die scene van mannen die veel wisselende contacten hebben en dan komt het ook bij anderen terecht.' 'Bij innige omhelzing kun je het krijgen'De Amsterdamse Gay pride is in aantocht en dat baart sommige virologen nogal wat zorgen. Maar hoe snel kunnen feestende mensen het gevreesde virus oplopen? Dat blijkt niet heel moeilijk te zijn: 'Bij een hele innige omhelzing en met zoenen is dat mogelijk', aldus Osterhaus. Bekijk het fragment van Sven op 1 hieronder. Bekijk ook Desiree briest: 'Wil Hans eigenlijk wel een vrouw!?' (B&B Vol Liefde) Bekijk deze video » Ab Osterhaus: 'Mensen jonger dan 50 optimaal gevoelig voor apenpokken' (video) Bekijk deze video »
Nieuws :
Ab Osterhaus: 'Zo makkelijk kun je apenpokken al oplopen, bijvoorbeeld tijdens Gay Pride' (video)

Actuele video's

Meer actuele video's