Maarten van Rossem over vrouwonterende speeches bij studentencorps: "Typische corporale gebeurtenissen"

Maarten van Rossem over vrouwonterende speeches bij studentencorps: "Typische corporale gebeurtenissen"

Woensdag 27 juli 2022 om 23:48

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van woensdag 27 juli. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv.

Binnen de samenleving is ophef ontstaan vanwege seksistische uitlatingen van een aantal mannelijke studentencorpsleden. Zij deden hun uitspraken in speeches tijdens een diner ter ere van een lustrumviering, zondagavond in Amsterdam. Maarten van Rossem reageert in Op1 op de vrouwonterende speeches.

Tekst gaat verder onder de video.

<em>Maarten van Rossem</em> over vrouwonterende speeches bij <em>studentencorps</em>: &quot;Typische corporale gebeurtenissen&quot; Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van woensdag 27 juli. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv. Binnen de samenleving is ophef ontstaan vanwege seksistische uitlatingen van een aantal mannelijke studentencorpsleden. Zij deden hun uitspraken in speeches tijdens een diner ter ere van een lustrumviering, zondagavond in Amsterdam. Maarten van Rossem reageert in Op1 op de vrouwonterende speeches. Tekst gaat verder onder de video. Reactie Maarten van RossemMaarten van Rossem is zelf oud-corpslid en weet hoe het eraan toe kan gaan: "Mij verbaast het verder niet zo. Dit zijn typische corporale gebeurtenissen. De enige mogelijkheid om dit voorgoed uit te wieden is dat je de hele vereniging voor vijf jaar opheft." Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Maarten van Rossem over vrouwonterende speeches bij studentencorps: "Typische corporale gebeurtenissen"

Reactie Maarten van Rossem
Maarten van Rossem is zelf oud-corpslid en weet hoe het eraan toe kan gaan: "Mij verbaast het verder niet zo. Dit zijn typische corporale gebeurtenissen. De enige mogelijkheid om dit voorgoed uit te wieden is dat je de hele vereniging voor vijf jaar opheft."

Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's