Requiem voor Auschwitz gemist? Bekijk hier de hele documentaire

Requiem voor Auschwitz gemist? Bekijk hier de hele documentaire

Requiem voor Auschwitz gemist? Bekijk hier de hele documentaire Een indrukwekkende en bijzondere documentaire dinsdag op NPO 2: Requiem voor Auschwitz. In deze documentaire reflecteren Sinti en Roma van de derde generatie op het oorlogsverleden van hun opa's en oma's. TaboeDe kleinkinderen weten weinig tot niets van die ervaringen, want over het verleden praten is taboe in de gemeenschap. 2 augustus is de internationale Roma Holocaust Memorial Day. SymfonieComponist Roger Moreno-Rathgeb schreef een 'Requiem voor Auschwitz'. Met leden van het Nederlands Begeleidingsorkest brengt hij een bezoek aan het kamp, dat opnieuw en altijd weer diepe indruk maakt. :[broadcast:videos](ids:"412623,435734" title:"Bekijk ook")
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier op NPO.
Dinsdag 2 augustus 2022 om 23:22

Een indrukwekkende en bijzondere documentaire dinsdag op NPO 2: Requiem voor Auschwitz. In deze documentaire reflecteren Sinti en Roma van de derde generatie op het oorlogsverleden van hun opa's en oma's.

Taboe
De kleinkinderen weten weinig tot niets van die ervaringen, want over het verleden praten is taboe in de gemeenschap. 2 augustus is de internationale Roma Holocaust Memorial Day.

Symfonie
Componist Roger Moreno-Rathgeb schreef een 'Requiem voor Auschwitz'. Met leden van het Nederlands Begeleidingsorkest brengt hij een bezoek aan het kamp, dat opnieuw en altijd weer diepe indruk maakt.

:[broadcast:videos](ids:"412623,435734" title:"Bekijk ook")

Actuele video's

Meer actuele video's