Video: Boeren blokkeren papierfabriek Parenco vanwege hoge stikstofuitstoot

Video: Boeren blokkeren papierfabriek Parenco vanwege hoge stikstofuitstoot

Donderdag 4 augustus 2022 om 09:22

Een groep boeren heeft woensdag de ingangen van papierfabriek Parenco in Renkum geblokkeerd. Ze wilden aandacht vestigen op de fabriek die veel stikstof uitstoot, volgens hen worden grote bedrijven veel minder hard aangepakt dan de boeren met het stikstofbeleid. “We hebben niks persoonlijk tegen Parenco, maar het gaat ons om het verhaal dat Parenco tot zoverre niet beperkt wordt met de stikstofuitstoot en dat in 2030 11.000 boerenbedrijven weg moeten zijn”, zegt boer Arjan Brons. Na een ‘positief’ gesprek met de burgemeester van Renkum zijn de boeren weer vertrokken.

Bekijk de beelden van Hart Van Nederland in de video hieronder. Heb je Hart Van Nederland gemist? Je kunt elke aflevering terugkijken bij Gids.tv.

Video: <em>Boeren blokkeren</em> papierfabriek Parenco vanwege hoge stikstofuitstoot Een groep boeren heeft woensdag de ingangen van papierfabriek Parenco in Renkum geblokkeerd. Ze wilden aandacht vestigen op de fabriek die veel stikstof uitstoot, volgens hen worden grote bedrijven veel minder hard aangepakt dan de boeren met het stikstofbeleid. “We hebben niks persoonlijk tegen Parenco, maar het gaat ons om het verhaal dat Parenco tot zoverre niet beperkt wordt met de stikstofuitstoot en dat in 2030 11.000 boerenbedrijven weg moeten zijn”, zegt boer Arjan Brons. Na een ‘positief’ gesprek met de burgemeester van Renkum zijn de boeren weer vertrokken. Bekijk de beelden van Hart Van Nederland in de video hieronder. Heb je Hart Van Nederland gemist? Je kunt elke aflevering terugkijken bij Gids.tv. Boeren barbecueën op geblokkeerde knooppunt Azelo, bekijk de beelden Bekijk deze video » Herman Pleij over hoe regering met boeren omgaat: ‘Volkomen bezopen en naïef’ (Op1) Bekijk deze video »
Nieuws :

Actuele video's

Meer actuele video's