Denkend aan Holland gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Denkend aan Holland gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Denkend aan Holland gemist? Bekijk hier de hele uitzending Na een winterse tocht over de Friese wateren is het vanaf donderdag weer tijd voor echte zomerse taferelen in het nieuwe seizoen van Denkend aan Holland. Dit jaar doen André van Duin en Janny van der Heijden onder meer Leiden en Amsterdam aan. Hortus BotanicusIn de eerste aflevering gaat de vaartocht van Leiden naar Katwijk. De tocht begint bij de Hortus Botanicus, waar ooit de eerste tulp is geplant. Met een sloep wordt het prachtige centrum van Leiden ontdekt. Onderweg passeert het duo een viskar, een bijzonder draaiorgel en talloze uitdagende bruggen. GrachtwachtOok bij 'De Grachtwacht' houden Janny en André even stil. In dit brugwachtershuisje coördineren biologen Auke-Florian en Liselotte hun strijd tegen plastic in de Leidse grachten. Dan stappen Janny en André over op hun vertrouwde boot: de Pollux, en wordt koers gezet richting de Kagerplassen en eindbestemming Katwijk. :[broadcast:videos](ids:"475917,475750" title:"Bekijk ook")
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier op NPO.

Na een winterse tocht over de Friese wateren is het vanaf donderdag weer tijd voor echte zomerse taferelen in het nieuwe seizoen van Denkend aan Holland. Dit jaar doen André van Duin en Janny van der Heijden onder meer Leiden en Amsterdam aan.

Hortus Botanicus
In de eerste aflevering gaat de vaartocht van Leiden naar Katwijk. De tocht begint bij de Hortus Botanicus, waar ooit de eerste tulp is geplant. Met een sloep wordt het prachtige centrum van Leiden ontdekt. Onderweg passeert het duo een viskar, een bijzonder draaiorgel en talloze uitdagende bruggen.

Grachtwacht
Ook bij 'De Grachtwacht' houden Janny en André even stil. In dit brugwachtershuisje coördineren biologen Auke-Florian en Liselotte hun strijd tegen plastic in de Leidse grachten. Dan stappen Janny en André over op hun vertrouwde boot: de Pollux, en wordt koers gezet richting de Kagerplassen en eindbestemming Katwijk.

:[broadcast:videos](ids:"475917,475750" title:"Bekijk ook")

Actuele video's

Meer actuele video's