NOS Nationale Indië-herdenking gemist? Bekijk hier de hele uitzending

NOS Nationale Indië-herdenking gemist? Bekijk hier de hele uitzending

NOS Nationale Indië-herdenking gemist? Bekijk hier de hele uitzending Live verslag van de NOS Nationale Indië-herdenking. In Nederland worden tijdens debij het Indisch Monument in Den Haag alle slachtoffers herdacht van de Japanse bezetting van toenmalig Nederlands-Indië; dit jaar voor het eerst in de vooravond en voor het eerst sinds de coronaperiode weer met veel publiek. Ook te zien via een livestream bij Gids.tv. Beau SchneiderDe sprekers op de avond zijn Thom de Graaf, vice-president van de Raad van State en voorzitter van de Stichting Nationale Herdenking 15 augustus 1945 en Beau Schneider, de zoon van Eric Schneider, die tijdens de oorlog in Japanse interneringskampen gevangen zat. Zangeres Elize zingt het Indische Onze Vader. VerhalenOp 15 augustus 1945 capituleerde Japan en daarmee was in alle werelddelen het einde van de Tweede Wereldoorlog een feit. In de uitzending aandacht voor de verhalen van overlevenden van de Japanse bezetting. Bekijk ook Amara van der Elst tijdens Dodenherdenking: "Bewust van verleden, wijzer in het heden" Bekijk deze video » Video: de toespraak van burgemeester Halsema tijdens de Nationale Dodenherdenking 2022 Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

Live verslag van de NOS Nationale Indië-herdenking. In Nederland worden tijdens debij het Indisch Monument in Den Haag alle slachtoffers herdacht van de Japanse bezetting van toenmalig Nederlands-Indië; dit jaar voor het eerst in de vooravond en voor het eerst sinds de coronaperiode weer met veel publiek. Ook te zien via een livestream bij Gids.tv.

Beau Schneider
De sprekers op de avond zijn Thom de Graaf, vice-president van de Raad van State en voorzitter van de Stichting Nationale Herdenking 15 augustus 1945 en Beau Schneider, de zoon van Eric Schneider, die tijdens de oorlog in Japanse interneringskampen gevangen zat. Zangeres Elize zingt het Indische Onze Vader.

Verhalen
Op 15 augustus 1945 capituleerde Japan en daarmee was in alle werelddelen het einde van de Tweede Wereldoorlog een feit. In de uitzending aandacht voor de verhalen van overlevenden van de Japanse bezetting.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV