Video: Bekendmaking Keniaanse presidentsverkiezingen loopt uit de hand

Video: Bekendmaking Keniaanse presidentsverkiezingen loopt uit de hand

De Keniaanse vicepresident William Ruto heeft de presidentsverkiezingen in Kenia met een nipte meerderheid van 50,49 procent gewonnen. Ruto nam het op tegen oppositieleider Raila Odinga. Die is uitgekomen op 48,85 procent van de stemmen.

Tekst gaat verder onder de video.

Video: Bekendmaking <em>Keniaanse presidentsverkiezingen</em> loopt uit de hand De Keniaanse vicepresident William Ruto heeft de presidentsverkiezingen in Kenia met een nipte meerderheid van 50,49 procent gewonnen. Ruto nam het op tegen oppositieleider Raila Odinga. Die is uitgekomen op 48,85 procent van de stemmen. Tekst gaat verder onder de video. OpstootjesOp een gegeven moment ontstond een chaotische situatie, met fysieke opstootjes tussen aanhangers van beide presidentskandidaten. Tientallen aanwezigen probeerden te verhinderen dat de uitslag zou worden bekendgemaakt, volgens correspondent Saskia Houttuin. Bekijk de video van Sky News hierboven. Bekijk ook Zien: Clarice Stenger over nalatenschap van in Kenia vermoorde Tob Cohen Bekijk deze video » Zien: Yolanthe Cabau en Xess Xava dansen met beroemde nomadenstam de Masai Bekijk deze video »
Nieuws :
Video: Bekendmaking Keniaanse presidentsverkiezingen loopt uit de hand

Opstootjes
Op een gegeven moment ontstond een chaotische situatie, met fysieke opstootjes tussen aanhangers van beide presidentskandidaten. Tientallen aanwezigen probeerden te verhinderen dat de uitslag zou worden bekendgemaakt, volgens correspondent Saskia Houttuin.

Bekijk de video van Sky News hierboven.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV