Politie is boos: "Veiligheid van de politie onder druk door vervolging voor inzet waterkanon"

Politie is boos: "Veiligheid van de politie onder druk door vervolging voor inzet waterkanon"

De politiebond ACP is woedend over de beslissing van het Openbaar Ministerie om de agente te vervolgen die tijdens de avondklokrellen in Eindhoven begin vorig jaar een vrouw omverblies met een waterkanon. Volgens ACP-voorzitter Wim Groeneweg wordt zo het beeld versterkt dat de politie geweld gebruikt zonder aanleiding. Bekijk de Hart van Nederland-video hieronder.

Buitenproportionele actie
Vandaag, dinsdag 16 augustus, maakte het OM bekend de agente te vervolgen, omdat haar optreden op 24 januari 2021 'buitenproportioneel' werd bevonden: "De veiligheid van de politie komt onder druk te staan door de vervolging voor de inzet van een waterkanon."

Bekijk hieronder de Hart van Nederland-video over de vervolging voor de inzet van een waterkanon.

Politie is boos: "Veiligheid van de politie onder druk door vervolging voor inzet waterkanon" De politiebond ACP is woedend over de beslissing van het Openbaar Ministerie om de agente te vervolgen die tijdens de avondklokrellen in Eindhoven begin vorig jaar een vrouw omverblies met een waterkanon. Volgens ACP-voorzitter Wim Groeneweg wordt zo het beeld versterkt dat de politie geweld gebruikt zonder aanleiding. Bekijk de Hart van Nederland-video hieronder. Buitenproportionele actieVandaag, dinsdag 16 augustus, maakte het OM bekend de agente te vervolgen, omdat haar optreden op 24 januari 2021 'buitenproportioneel' werd bevonden: "De veiligheid van de politie komt onder druk te staan door de vervolging voor de inzet van een waterkanon." Bekijk hieronder de Hart van Nederland-video over de vervolging voor de inzet van een waterkanon. Bekijk ook Heftige beelden: politie met stenen bekogeld tijdens demonstratie, waterkanon ingezet Bekijk deze video »
Nieuws :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier bij KIJK.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV