Zondag in Zomergasten: traumaspecialist Bessel van der Kolk over trauma in films

Zondag in Zomergasten: traumaspecialist Bessel van der Kolk over trauma in films

Zondag is het tijd voor de laatste aflevering van dit seizoen van Zomergasten. In deze uitzending schuift Bessel van der Kolk aan bij Janine Abbring, hij is een psychiater die gespecialiseerd is op het gebied van trauma, met een indrukwekkend CV. In Zomergasten praat hij ook over trauma, zo blijkt uit de aankondiging. “Trauma gaat niet over woorden. Je voelt iets. In film kun je die subtiliteit echt heel duidelijk zien.” Als voorbeelden noemt Van der Kolk De Aanslag van Harry Mulisch en The Hurt Locker.

Bekijk de aankondiging voor Zomergasten met Bessel van der Kolk in de video hieronder.

De laatste aflevering van Zomergasten is zondag 28 augustus om 20.15 uur te zien op NPO 2. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van Zomergasten terugkijken bij Gids.tv.

Zondag in <em>Zomergasten</em>: traumaspecialist Bessel van der Kolk over trauma in films Zondag is het tijd voor de laatste aflevering van dit seizoen van Zomergasten. In deze uitzending schuift Bessel van der Kolk aan bij Janine Abbring, hij is een psychiater die gespecialiseerd is op het gebied van trauma, met een indrukwekkend CV. In Zomergasten praat hij ook over trauma, zo blijkt uit de aankondiging. “Trauma gaat niet over woorden. Je voelt iets. In film kun je die subtiliteit echt heel duidelijk zien.” Als voorbeelden noemt Van der Kolk De Aanslag van Harry Mulisch en The Hurt Locker. Bekijk de aankondiging voor Zomergasten met Bessel van der Kolk in de video hieronder. De laatste aflevering van Zomergasten is zondag 28 augustus om 20.15 uur te zien op NPO 2. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van Zomergasten terugkijken bij Gids.tv. Raven van Dorst in Zomergasten over hermafroditisme: "Past niet in het plaatje" Bekijk deze video » Raven van Dorst in Zomergasten: "Niet teveel je kop boven het maaiveld uitsteken" Bekijk deze video »

Actuele video's

Meer actuele video's