VPRO Zomergasten gemist? Bekijk hier de hele uitzending

VPRO Zomergasten gemist? Bekijk hier de hele uitzending

VPRO Zomergasten gemist? Bekijk hier de hele uitzending In de laatste aflevering van dit seizoen van Zomergasten is Bessel van der Kolk op bezoek bij Janine Abbring voor een avondvullend gesprek. Van der Kolk is een van de meest vooraanstaande psychiaters ter wereld op het gebied van trauma. Hij is hoogleraar aan de Boston University School of Medicine, President van de Trauma Research Foundation en geeft les over de hele wereld. Alle fragmenten uit deze uitzending Zondag in Zomergasten: traumaspecialist Bessel van der Kolk over trauma in films Bekijk deze video » Zomergasten gemist? Traumaspecialist Bessel van der Kolk openhartig over overval Bekijk deze video » Zomergasten gemist? Bessel van der Kolk over ondergedoken mensen in Kiev Bekijk deze video » Video: Bessel van der Kolk in Zomergasten over eerste MDMA-therapiesessie Bekijk deze video » Zien: zo nam Janine Abbring afscheid van Zomergasten-kijker Bekijk deze video » BoekIn 2014 publiceerde hij het boek The Body Keeps the Score: Brain, Mind, and Body in the Healing of Trauma (vertaald als Traumasporen in 2016) over de sporen die trauma in ons leven en lichaam achterlaat. Het boek is in veertig talen vertaald, er zijn inmiddels meer dan drie miljoen exemplaren van verkocht en het staat al 192 weken in de bestsellerlijst van The New York Times. Vooral tijdens de corona-lockdowns werd het boek voor veel mensen een toevluchtsoord. Verenigde StatenVan der Kolk heeft het grootste deel van zijn werkende leven doorgebracht in de Verenigde Staten, nadat hij in 1974 psychiater werd na een opleiding aan Harvard Medical School. Door onder meer het werken met veteranen van de Vietnamoorlog ontwikkelde hij zijn interesse in het bestuderen van traumatische stress. Tot op de dag van vandaag blijft hij zoeken naar vernieuwing in zijn therapie. Hij verdiept zich in diverse innovatieve vormen van therapie, zoals yoga, theater, zang en dans. Bekijk ook Raven van Dorst in Zomergasten over pestverleden: "Makkelijk om ergens bij te horen" Bekijk deze video » Raven van Dorst in Zomergasten over hermafroditisme: "Past niet in het plaatje" Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.
Zondag 28 augustus 2022 om 23:27

In de laatste aflevering van dit seizoen van Zomergasten is Bessel van der Kolk op bezoek bij Janine Abbring voor een avondvullend gesprek. Van der Kolk is een van de meest vooraanstaande psychiaters ter wereld op het gebied van trauma. Hij is hoogleraar aan de Boston University School of Medicine, President van de Trauma Research Foundation en geeft les over de hele wereld.

Boek
In 2014 publiceerde hij het boek The Body Keeps the Score: Brain, Mind, and Body in the Healing of Trauma (vertaald als Traumasporen in 2016) over de sporen die trauma in ons leven en lichaam achterlaat. Het boek is in veertig talen vertaald, er zijn inmiddels meer dan drie miljoen exemplaren van verkocht en het staat al 192 weken in de bestsellerlijst van The New York Times. Vooral tijdens de corona-lockdowns werd het boek voor veel mensen een toevluchtsoord.

Verenigde Staten
Van der Kolk heeft het grootste deel van zijn werkende leven doorgebracht in de Verenigde Staten, nadat hij in 1974 psychiater werd na een opleiding aan Harvard Medical School. Door onder meer het werken met veteranen van de Vietnamoorlog ontwikkelde hij zijn interesse in het bestuderen van traumatische stress. Tot op de dag van vandaag blijft hij zoeken naar vernieuwing in zijn therapie. Hij verdiept zich in diverse innovatieve vormen van therapie, zoals yoga, theater, zang en dans.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Zomergasten

Actuele video's

Meer actuele video's