Hennie de Haan uit Albergen in Jinek: "Verkoop hotel trekt boze burgers aan"

Hennie de Haan uit Albergen in Jinek: "Verkoop hotel trekt boze burgers aan"

Woensdag 31 augustus 2022 om 09:26

De media heeft de afgelopen tijd een poging gedaan de inwoners uit Albergen, die protesteren tegen de komst van driehonderd asielzoekers naar het kleine Twentse dorpje, te profileren als domme, extreemrechtse boeren. Gelukkig schoof Hennie de Haan, woordvoerder van de omwonenden, dinsdag aan bij Jinek om op eloquente wijze het probleem uit te leggen.

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Jinek van dinsdag 30 augustus. Je kunt ook deze hele uitzending van Jinek terugkijken via Gids.tv.

<em>Hennie de Haan</em> uit Albergen in <em>Jinek</em>: &quot;Verkoop hotel trekt boze burgers aan&quot; De media heeft de afgelopen tijd een poging gedaan de inwoners uit Albergen, die protesteren tegen de komst van driehonderd asielzoekers naar het kleine Twentse dorpje, te profileren als domme, extreemrechtse boeren. Gelukkig schoof Hennie de Haan, woordvoerder van de omwonenden, dinsdag aan bij Jinek om op eloquente wijze het probleem uit te leggen. Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Jinek van dinsdag 30 augustus. Je kunt ook deze hele uitzending van Jinek terugkijken via Gids.tv. BrandAfgelopen weekend brak brand uit in het hotel en De Haan zegt meteen stellig dat die niet is aangestoken door de inwoners van Albergen. Die willen juist op vreedzame en doordachte wijze zoeken naar een oplossing voor de huidige crisis. Volgens De Haan trekt de verkoop van het asielhotel echter ook boze burgers uit andere dorpen aan, zoals groepen die we kennen van hun protesten tegen de coronamaatregelen. Zoals Marc-Marie Huijbregts het verwoordt: "Die boze burgers kiezen Tubbergen uit om hun gal te spuwen." Bekijk het fragment uit Jinek hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Jinek terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Hennie de Haan uit Albergen in Jinek: "Verkoop hotel trekt boze burgers aan"

Brand
Afgelopen weekend brak brand uit in het hotel en De Haan zegt meteen stellig dat die niet is aangestoken door de inwoners van Albergen. Die willen juist op vreedzame en doordachte wijze zoeken naar een oplossing voor de huidige crisis. Volgens De Haan trekt de verkoop van het asielhotel echter ook boze burgers uit andere dorpen aan, zoals groepen die we kennen van hun protesten tegen de coronamaatregelen. Zoals Marc-Marie Huijbregts het verwoordt: "Die boze burgers kiezen Tubbergen uit om hun gal te spuwen."

Bekijk het fragment uit Jinek hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Jinek terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's