Derk Sauer over dood Gorbatsjov: 'Was in Rusland niet eens opening van journaal' (Jinek)

Derk Sauer over dood Gorbatsjov: 'Was in Rusland niet eens opening van journaal' (Jinek)

Donderdag 1 september 2022 om 09:14

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Jinek van woensdag 31 augustus. Je kunt ook deze hele uitzending van Jinek terugkijken via Gids.tv.

Derk Sauer praat in Jinek over het overlijden van Michail Gorbatsjov. De voormalige leider van de Sovjet-Unie is dinsdag op 91-jarige leeftijd overleden. Poetin is bepaald geen bewonderaar van Gorbatsjov en in Rusland wordt het nieuws van zijn dood dan ook ‘buitengewoon zuinigjes’ gebracht. “Het was niet eens de opening van het journaal. Nou dat zegt natuurlijk al heel wat”, aldus Sauer. “En op de televisie werd vooral benadrukt dat hij de man was die het land uit elkaar heeft doen vallen. Dat hij het einde van de Sovjetunie heeft ingeleid.”

Derk Sauer over dood Gorbatsjov: 'Was in Rusland niet eens opening van journaal' (<em>Jinek</em>) Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Jinek van woensdag 31 augustus. Je kunt ook deze hele uitzending van Jinek terugkijken via Gids.tv. Derk Sauer praat in Jinek over het overlijden van Michail Gorbatsjov. De voormalige leider van de Sovjet-Unie is dinsdag op 91-jarige leeftijd overleden. Poetin is bepaald geen bewonderaar van Gorbatsjov en in Rusland wordt het nieuws van zijn dood dan ook ‘buitengewoon zuinigjes’ gebracht. “Het was niet eens de opening van het journaal. Nou dat zegt natuurlijk al heel wat”, aldus Sauer. “En op de televisie werd vooral benadrukt dat hij de man was die het land uit elkaar heeft doen vallen. Dat hij het einde van de Sovjetunie heeft ingeleid.” Bekijk het fragment uit Jinek hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Jinek terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Derk Sauer over dood Gorbatsjov: 'Was in Rusland niet eens opening van journaal' (Jinek)

Bekijk het fragment uit Jinek hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Jinek terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's