Andere Tijden special gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Andere Tijden special gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Andere Tijden special gemist? Bekijk hier de hele uitzending Het was ooit de trots van menig katholiek gezin: een kind dat het tot missionaris schopte. Maar veel van die kinderen – net de tienerjaren ontgroeid – hadden geen idee waar ze aan begonnen. De missie bleek niet zelden een ware beproeving voor hun geloof. In deze Andere Tijden Special duikt Astrid Sy in de geschiedenis van de missionarissen. BotsingIn Gennep wonen de laatste paters van de Congregatie van de Heilige Geest. Het zijn voormalig missionarissen, ook wel 'Spiritijnen' genoemd. Een aantal van hen vertelt over hoe het begon, hun leven in dienst van God en de medemens, hoe ze naar Afrika gingen om 'mensen te helpen' en hoe de botsing van culturen hun kijk op het leven veranderde. StereotypeIn de jaren vijftig richtte de Congregatie van de Heilige Geest het Afrika Museum op, teneinde Nederland kennis te laten maken met het onbekende continent. Andere Tijden-presentator Astrid Sy bezoekt met één van de voormalig missionarissen het museum. Het Afrika Museum staat momenteel ter discussie. Het zou het stereotype beeld van Afrika bevestigen en moet daarom op de schop.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.
Maandag 5 september 2022 om 21:12

Het was ooit de trots van menig katholiek gezin: een kind dat het tot missionaris schopte. Maar veel van die kinderen – net de tienerjaren ontgroeid – hadden geen idee waar ze aan begonnen. De missie bleek niet zelden een ware beproeving voor hun geloof. In deze Andere Tijden Special duikt Astrid Sy in de geschiedenis van de missionarissen.

Botsing
In Gennep wonen de laatste paters van de Congregatie van de Heilige Geest. Het zijn voormalig missionarissen, ook wel 'Spiritijnen' genoemd. Een aantal van hen vertelt over hoe het begon, hun leven in dienst van God en de medemens, hoe ze naar Afrika gingen om 'mensen te helpen' en hoe de botsing van culturen hun kijk op het leven veranderde.

Stereotype
In de jaren vijftig richtte de Congregatie van de Heilige Geest het Afrika Museum op, teneinde Nederland kennis te laten maken met het onbekende continent. Andere Tijden-presentator Astrid Sy bezoekt met één van de voormalig missionarissen het museum. Het Afrika Museum staat momenteel ter discussie. Het zou het stereotype beeld van Afrika bevestigen en moet daarom op de schop.

Actuele video's

Meer actuele video's